Marieke de Boer

Naam:

Marieke de Boer

Universiteit/Hogeschool:

Studierichting: 

Leisure management

(Verwacht) afstudeerjaar: 

2010

Aantal concepten:

76

Totaal prijzengeld: 

€ 10.850,-

Algemene Ranking: 

3

Top 10

Hoe kunnen we risico's beter voorspellen?

Verzekeraars leveren nu veel “kant-en-klare” producten. One size fits all, waarbij alleen je postcode, je schadeverleden en de waarde van het bezit invloed hebben op je premie. Zo is je premie voor je autoverzekering lager als je op het platteland woont omdat daar minder verkeer is en dus minder kans op ongelukken. Maar dat je elke dag naar de binnenstad rijdt omdat je daar werkt, wordt niet in de premie meegenomen. Dit geldt natuurlijk ook andersom. Je betaalt een hoge premie omdat je in de stad woont, maar wellicht maak je maar 1 keer per maand gebruik van je auto. Niet helemaal fair dus. Bij een inboedel- of reisverzekering worden ook indicatoren gebruikt die uiteindelijk niets zeggen hoe jij met je spullen omgaat. Ben je voorzichtig of vind je het leuk om risico te nemen? In de VS worden kastjes in de auto gemonteerd die het rijgedrag monitoren. Bij goed gedrag hoeft er minder premie te worden betaald. ABZ wil (dergelijke) tools gaan ontwikkelen waardoor verzekeraars nauwkeuriger het risicoprofiel van een individuele consument kunnen bepalen en daardoor een eerlijkere prijs aan de consument kunnen aanbieden. We zijn dus op zoek naar nieuwe, betere indicatoren waardoor we nauwkeuriger het risicoprofiel van een consument kunnen bepalen en zijn heel benieuwd naar jouw ideeën hierover! Download de briefing Prijzengeld: 1e prijs: 2000,- euro! 2e prijs: 1150,- euro 3e prijs: 450,- euro nrs. 4 t/m 10: 200,- euro

€ 5.000,-
Uitslag bekend

Top 10

Bedenk een initiatief waarmee de aansluiting tussen het technisch universitair onderwijs en het bedrijfsleven verbeterd kan worden.

Als organisator van het landelijke carrière evenement Techniek Bedrijven Talents merken wij dat de aansluiting van de technische opleidingen op het bedrijfsleven niet altijd vloeiend verloopt. Om ervoor te zorgen dat studenten in de toekomst wel een vloeiende overstap kunnen maken van de universiteit naar hun eerste baan willen wij dit jaar samen met jou als student op zoek gaan naar een oplossing om deze aansluiting te verbeteren.Heb jij een idee voor een slim initiatief waarmee de aansluiting/samenwerking tussen de technische universitaire opleidingen en het bedrijfsleven kan worden verbeterd en technische studenten zich, ondanks de huidige financieringswijzigingen, toch breed en praktijkgericht kunnen ontwikkelen tijdens hun studie, dan dagen wij je uit om mee te doen aan deze Battle!- 1e prijs 1000 euro- 2e prijs 600 euro- 3e prijs 350 euro- nrs. 4 t/m 10 prijs 150 euroAlle winnaarskrijgen bovendiende kans om 18 november op het event “Techniek Bedrijven Talents” hun idee te pitchen voor de CEO van Stork.De deelnemer met de beste pitch wint een geheel verzorgde Summercourse naar keuze bij Nyenrode Business Universiteit.Lees de speciale Metro krant met meer achtergrond over deze Battle.Download de hele Battle...Voor een succesvolle deelname adviseren wij om de (rand)voorwaarden van deze Battle goed door te lezen, regelmatig de nieuwe voorbeeldconcepten te bekijken en het Battle Blog te lezen.

€ 3.000,-
Uitslag bekend

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!