Veelgestelde vragen

 • Wat is Battle of Concepts?
  Battle of Concepts is een innovatieplatform waarop studenten, young profesionals, creatieven en startups worden uitgedaagd om vernieuwende ideeën en oplossingen te bedenken voor innovatie uitdagingen van corporates, de publieke sector en NGO’s.
 • Mag iedereen aan Battle of Concepts deelnemen?
  Dat verschilt per challenge. De meeste challenges staan open voor iedereen, maar een challenge kan zich ook op een specifieke doelgroep richten, bijvoorbeeld op studenten of startups. Ben je jonger dan 16 jaar, dan verzoeken we je toestemming te vragen aan je ouders/voogd en dit mee te sturen bij deelname.
 • Waarom zou ik een account aanmaken en deelnemen aan challenges?
  Jouw ideeën of startup kunnen echt bijdragen aan het oplossen van innovatie uitdagingen van corporates, NGO’s of de publieke sector. Bovendien is er veel te winnen; eeuwige roem, prijzengeld, (vervolg)opdrachten, (start)kapitaal of een samenwerkingscontract met een grote corporate of publieke organisatie.
 • Kost het geld om een account aan te maken of aan challenges mee te doen?
  Nee, het aanmaken van een account en het deelnemen aan Battle of Concepts is helemaal gratis.
 • Kan ik ook aan meerdere challenges tegelijk meedoen?
  Ja, je mag aan een onbeperkt aantal challenges tegelijk deelnemen.
 • Mag ik meerdere concepten per challenge inleveren?
  Ja, je mag een onbeperkt aantal concepten per challenge inleveren, tenzij anders staat vermeld in de voorwaarden van de challenge. Lees deze altijd goed door.
 • Hoe kan ik een concept uploaden?
  Maak eerst een account aan. Lees vervolgens de briefing en de bijbehorende (rand)voorwaarden van de challenge waaraan je mee wilt doen. Ga aan de slag en werk je idee uit tot een inspirerend en professioneel concept. Via het tabblad upload bij de challenge kun je je concept uploaden.
 • Hoe zit het met het juridisch eigendom van mijn concept?
  Als deelnemer aan een challenge ga je er met de inzending van je concept mee akkoord dat je concept de CC0 licentie van Creative Commons (www.creativecommons.nl) krijgt toegewezen (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in voorwaarden van een challenge). Hiermee kan de opdrachtgever je concept naar alle vrijheid gebruiken en naamsvermelding is daarbij niet verplicht. Wanneer je hier niet mee akkoord gaat, is deelnemen aan Battle of Concepts helaas niet mogelijk.
 • Is het mogelijk om met meerdere personen één concept in te leveren?
  Ja, dit is mogelijk met maximaal 4 personen per groep. Iedere deelnemer dient wel een eigen account aan te maken.
 • Hoe zit het met de verdeling van het prijzengeld bij deelname met een groepje?
  Bij deelname in groepjes moeten alle deelnemers een account hebben aangemaakt. Het prijzengeld wordt overgemaakt aan de hoofddeelnemer (degene die het concept uploadt) en hij/zij zal het prijzengeld zelf onder de groepsleden moeten verdelen.
 • Moet ik belasting betalen over het verdiende prijzengeld?
  De op de website genoemde prijzengelden zijn bruto bedragen (tenzij anders vermeld in de voorwaarden van een challenge). Het gewonnen prijzengeld valt onder de kansspelbelasting. Dit houdt in dat over bedragen boven de 449 euro 29 procent belasting moet worden afgedragen. Battle of Concepts zorgt voor de afdracht. Je ontvangt dus een netto uitkering.
 • Wanneer wordt het prijzengeld overgemaakt?
  Het prijzengeld wordt binnen twee weken nadat de uitslag bekend is gemaakt, overgemaakt, tenzij anders staat vermeld in de voorwaarden van een challenge.
 • Wie beoordeelt de concepten?
  De opdrachtgever, de organisatie die de challenge heeft uitgeschreven, bepaalt uiteindelijk welke concepten er hebben gewonnen. De jury bestaat uit meerdere personen, vaak een combinatie van interne en/of externe experts. Het kan zijn dat de organisatie onze hulp in roept bii de ondersteuning van het beoordelingsproces, maar de opdrachtgever bepaalt uiteindelijk welke concepten winnen.
 • Kan ik meedoen met een challenge van mijn eigen bedrijf?
  Nee, tenzij anders in de voorwaarden van de challenge staat beschreven.
 • Hoe weet ik dat mijn concept goed is geüpload?
  Je ontvangt per mail altijd een ontvangstbevestiging zodra je concept is ontvangen (let op: deze kan in je spambox terecht komen). Bovendien kun je je geüploade concepten bekijken via ‘mijn inzendingen’ in je account.
 • Wanneer wordt de uitslag bekend gemaakt?
  We streven ernaar om de uitslag van een challenge binnen 4 weken na de deadline bekend te maken op de website van Battle of Concepts.


  Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!