Met welk vernieuwend sportconcept kunnen we de sportparticipatie van jongeren verhogen?

- EXTERNE CHALLENGE - 

 

Van alle kinderen tot 10 jaar sport meer dan 75% minimaal 1 keer per week. Maar in de leeftijdsfase van 11 t/m 17 jaar daalt dit percentage naar 50%. Daarna blijft het ongeveer gelijk tot een jaar of 65. En Vanaf 65 jaar gaan we weer minder sporten.  De sportparticipatie van jongeren tussen de 11 en 17 jaar neemt dus aanzienlijk af. En dat heeft meer impact dan je verwacht.

 

In eerste instantie voor de kinderen zelf. Kinderen die regelmatig sporten zijn minder vaak ziek en ontwikkelen op lange termijn een steviger en gezond lijf waardoor ze op latere leeftijd minder last hebben van allerlei kwalen. Bovendien verhoogt sport schoolprestaties en daarmee ook je carrièrekansen. En last but not least, het vergroot je sociale netwerk en je sociale vaardigheden, ook dit heeft weer een positief effect op het verloop van iemands leven.

 

Voor de sportvereniging leidt deze terugloop in deelname tot allerlei uitdagingen. Er zeggen immers een hoop kinderen een sportabonnement op. Dit heeft niet alleen financiële consequenties, maar leidt ook tot een daling van het aantal vrijwilligers (ouders) wat het goed functioneren van de vereniging bemoeilijkt.

 

Als gemeente hebben we er ook groot belang bij dat jongeren veel (blijven) sporten omdat dit op lange termijn positieve effecten heeft voor de gehele stad. Denk daarbij aan lagere zorgkosten, minder ongewenst gedrag, economische groei en bruisende sportverenigingen.

 

Positief is dat het merendeel van de (niet sportende) jongeren aangeeft meer te willen sporten. Helaas sluit het huidige aanbod van sportclubs en schoolsport niet altijd aan bij de behoefte van jongeren, waardoor zij hun behoefte niet kunnen realiseren.

 

We zijn daarom op zoek naar vernieuwende sportconcepten die beter aansluiten bij de behoefte van jongeren en die uiteindelijk zullen leiden tot een hogere sportparticipatie in Zaanstad. We dagen je uit om hier met ons over mee te denken! Wellicht ken je een gaaf concept of bedenk je een compleet nieuw sportconcept. 

 

Deelnemen en meer informatie vind je op CityChallenges.nl

 

 

Prijzen:

1e Prijs: € 1200,-

2e Prijs: € 750,-

3e Prijs: € 400,-

4e Prijs: € 350,-

5e Prijs: € 300,-

 

Good to know:

- Meer informatie en deelnemen aan deze challenge kan via www.citychallenges.nl 

- Deelname staat open voor iedereen

- Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan

 

 

- CityChallenge.nl is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 27 maart 2016
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 3.000,-

share challenge

26 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!