Scholieren challenge: duurzaamheid in het onderwijs

Lees alle updates en uitslagen via: https://starthubs.co/nl/ocw/scholieren-duurzaamheid-in-het-onderwijs/updates

Vind je duurzaamheid belangrijk? Heb jij dé oplossing om jouw school groener te maken? Of droom je van een school waar iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst? Dan zoeken wij jou! We willen jouw briljante ideeën horen, want we geloven dat de toekomst begint bij de slimme koppen van vandaag. Samen kunnen we de wereld een stukje beter maken, te beginnen bij jouw school. Stuur jouw idee op en win €2.500 of €3.125 om met jouw oplossing aan de slag te gaan!

Stuur je idee! https://starthubs.co/nl/ocw/scholieren-duurzaamheid-in-het-onderwijs/brief

Waarom?

Wij willen niet alleen dat je school een plek is waar je leert, maar ook een plek waar je het verschil kunt maken. En dat is waar jij in beeld komt. Stel je voor dat jouw school een duurzaam paradijs wordt, waar iedereen samenwerkt aan een duurzame en eerlijke toekomst. Het begint allemaal met jouw idee, jouw visie. Wij geloven dat jullie fantastische ideeën hebben en deze horen we dan ook graag!

Waar zijn we naar op zoek? 

We willen nieuwe ideeën van jullie om de school duurzamer te maken. Ideeën kunnen ook gaan over hoe we meer bewust worden of leren over duurzaamheid. Een nieuw idee betekent dat het nog niet op jouw school bestaat of wordt uitgevoerd. Je gaat op korte termijn aan de slag. Jouw idee is uiterlijk in december 2024 opgestart en in het schooljaar 2024-2025 uitgevoerd. Je kan dus denken aan het organiseren van een activiteit, project en/of scholierenplatform waarbij duurzaamheid centraal staat.

Hier zijn een aantal voorbeeld thema's waar de ideeën mee te maken kunnen hebben:

  • Voedselverspilling voorkomen
  • Hergebruik / reparatie
  • Minder afval
  • Waterbesparing
  • Meer groen in en om de school
  • Leren over klimaat en duurzaamheid
  • Lokale voedselproductie
  • Jouw idee mag ook vallen onder een ander thema!

Wie mag er mee doen?

Deze challenge is gericht op scholieren van basisscholen en middelbare scholen in Nederland. We moedigen docenten en ander onderwijspersoneel ook aan om hun creatieve voorstellen in te dienen. We organiseren deze challenge ook voor het vervolgonderwijs, zie deze link voor meer informatie.

Wat is er te winnen? 

Jouw school wint een bedrag om, samen met jou, jouw project uit te voeren:

  • Voor de basisschool: 10 winnaars: €2.500 per inzending.
  • Voor de middelbare school: 8 winnaars: €3.125 per inzending.

Daarnaast ontvangen de winnende scholieren het certificaat "Duurzaamheidstalent van het onderwijs" tijdens de prijsuitreiking. Dit certificaat is ondertekend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en de andere deelnemende ministeries. 

Lees meer en stuur je idee in via Starthubs

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 19 april 2024
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): totaal €50.000 + certificaat + prijsuitreiking

share challenge

3 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!