Ouder worden en sociaal actief blijven. Hoe doe je dat?

Sociaal contact is belangrijk voor iedereen. Mensen hebben dit nodig om zich gelukkig te voelen. Maar dat is niet het enige. Sociale netwerken worden zelfs geassocieerd met allerlei positieve effecten op je gezondheid, zoals minder kans op obesitas, hoge bloeddruk en andere ziektebeelden.

Voor ouderen is een sociaal netwerk nog belangrijker. Door ondersteuning uit dit netwerk kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen. Bovendien verkleint het de kans op eenzaamheid wat een steeds groter probleem wordt in onze samenleving. Het hebben van meer sociale contacten kan bijdragen aan een gelukkiger, gezonder en langer leven. 
 

Als je jong bent bouw je vaak snel een sociaal netwerk op. Dagelijks kom je op plaatsen waar je nieuwe mensen leert kennen. Op school, je werk, bij het sporten of tijdens het uitgaan, overal ontmoet je nieuwe mensen. Voor ouderen is dit een ander verhaal. Hun vrienden,  broers of zussen worden ook ouder, minder mobiel, verhuizen (misschien wel naar een verpleeghuis) of komen te overlijden. Al deze dingen zorgen ervoor dat je sociale netwerk kleiner wordt. Aan de andere kant wordt het ook moeilijker om nieuwe contacten te leggen. Een uitdaging dus!
 

Wij dagen je uit
Hoe kunnen we ouderen hierbij helpen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ouderen makkelijker nieuwe contacten kunnen leggen, of blijven behouden? Kortom: in deze challenge dagen we je uit om mee te denken hoe we ouderen sociaal actief houden.

 

 

 

Meer informatie en meedoen op CityChallenges.nl

 

 

Wat is er te winnen?


Het totale prijzengeld is €3.000,- en wordt verdeeld onder de beste 5 inzendingen. De verdeling is als volgt:
 

•    1e prijs € 1.250,-*

•    2e prijs € 750,-*

•    3e prijs € 500,-*

•    4e prijs € 250,-*

•    5e prijs € 250,-*

 

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen en vrij te besteden.

 

 

Good to know

 

• Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig voordat je start met het uitwerken van je concept.

• Meerdere inzendingen per persoon/ team zijn toegestaan! 

• Deelname staat open voor iedereen, m.u.v. medewerkers van de gemeente Zaanstad.

• Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.

• Naast het prijzengeld is er onder voorbehoud ook nog een realisatiebudget van €7.000,- voor het opzetten/ realiseren van een pilot.

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 21 januari 2018
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): €10.000,-

share challenge

16 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!