Hoe kunnen wij meer Zaanse woningeigenaren verleiden om een kamer beschikbaar te stellen voor een jonge woningzoekende?

Jongerenhuisvesting is al jaren een heikel punt in Nederland en dus ook in Zaanstad. Veel jongeren willen graag op zichzelf wonen, maar moeten nog jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en kunnen particuliere huur of een koophuis nog niet betalen. Er wordt nog elk jaar bijgebouwd in Zaanstad, en toch lukt het jongeren niet om de zelfstandige woonplek te vinden die ze zoeken. 
 

De gemeente Zaanstad wil graag dat iedereen goede huisvesting heeft, ook jongeren. De mogelijkheden die we hebben als gemeente zijn beperkt. We zijn daarom op zoek naar een mogelijke oplossing waar wij wel aan kunnen bijdragen.
 

De terugkeer van de hospita
Eén van de mogelijkheden waar wij veel potentie in zien is de terugkeer van de hospita! Vroeger was het doodnormaal om een kamer te huren bij iemand in huis die een ruimte over had. Waarom gebeurt dat tegenwoordig zo weinig? En hoe kunnen we dit weer aantrekkelijker maken voor zowel huurder als verhuurder? 
 

De deeleconomie

Het delen van je auto via bijvoorbeeld Snappcar, of het delen van je huis via Airbnb is heel gewoon geworden. Het delen van (een deel van) je huis met een student of starter gebeurt echter nauwelijks. Dit terwijl je hier leuke extra inkomsten aan over kunt houden. En het kan bovendien nog gezellig zijn ook!  


We roepen jouw hulp in! Heb jij het beste idee om mensen die een kamer over hebben te bewegen deze te verhuren, zodat meer jongeren zelfstandig kunnen wonen, op weg naar een eigen woning? Doe dan mee!

 

 

 

Meer informatie en meedoen op CityChallenges.nl

 

 

Wat is er te winnen?

 

Het totale prijzengeld is €3.000,- en wordt verdeeld onder de beste 5 inzendingen. De verdeling is als volgt:

 

•    1e prijs € 1.250,-*

•    2e prijs € 750,-*

•    3e prijs € 500,-*

•    4e prijs € 250,-*

•    5e prijs € 250,-*

 

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen en vrij te besteden.

 

 

Good to know

 

• Lees de volledige opdrachtomschrijving en de voorwaarden zorgvuldig voordat je start met het uitwerken van je concept.

• Meerdere inzendingen per persoon/ team zijn toegestaan! 

• Deelname staat open voor iedereen, m.u.v. medewerkers van de gemeente Zaanstad.

• Lees hier 10 tips voor het bedenken van innovatieve ideeën.

• Naast het prijzengeld is er onder voorbehoud ook nog een realisatiebudget van €7.000,- voor het opzetten/ realiseren van een pilot.

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 14 januari 2018
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): €10.000,-

share challenge

10 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!