Gezocht: het beste idee voor de 1.5 meter economie!

Gezocht: het beste idee voor de 1,5 meter economie!

Ondernemen in een 1,5-metersamenleving, hoe doe je dat? Op heel veel plekken in Nederland (binnen ministeries, belangenverenigingen, brancheorganisaties en bij ondernemers zelf) zijn inmiddels een groot aantal protocollen opgesteld. Met name voor contactberoepen zijn aanvullende ideeën en oplossingen waarmee zij hun beroep op een veilige manier weer kunnen hervatten van groot belang.

Daarom is dit initiatief genomen voor een challenge waarin we op zoek gaan naar de beste ideeën voor de 1,5 meter economie! Ons doel is om zo veel mogelijk goede ideeën en bruikbare oplossingen op te halen en deze te verspreiden in onze netwerken zodat zoveel mogelijk bedrijven van deze ideeën gebruik kunnen maken.

Dus heb jij dé oplossing waardoor cafés, restaurants, kappers, kantoorpersoneel, etc. op een veilige(re) manier hun werk kunnen doen? Laat het ons weten! Samen kunnen we hét verschil maken voor ondernemers en hun medewerkers, en kunnen we een tweede piek van het virus voorkomen!


Wat is er te winnen?

 • Het beste idee/oplossing wint €7.500,- prijzengeld
 • De beste 3 ideeën/oplossingen worden verspreid binnen onze netwerken
 • Ben jij de winnaar van de challenge, dan gaan we verder kijken hoe we jou kunnen helpen om het idee/oplossing op de juiste plekken te introduceren.


Voor wie?

 • Ondernemers met slimme concrete oplossingen
 • Innovators (studenten, creatieven, ontwerpers, etc.) met briljante ideeën die ondernemers verder kunnen helpen


Waar zijn we naar op zoek?

 • We zijn op zoek naar slimme concrete ideeën en oplossingen, die op zeer korte termijn ontwikkeld, geleverd en/of geïmplementeerd kunnen worden. 
 • De oplossing heeft betrekking op afstand houden, hygiëne, inzet van personeel, beschermingsmaatregelen, of gedragsbeïnvloeding van klanten en/of medewerkers.
 • De oplossing moet aansluiten op de bestaande protocollen (zie mijncoronaprotocol.nl

 

Meedoen?

 

Dit is een challenge op ons StartHubs.co platform.
Meer informatie en meedoen op StartHubs.co

 

 

 

 

Timeline van de challenge

 • 5 mei: start challenge
 • 3 juli 17:00 uur: deadline challenge (dit was 31 mei 17:00, lees hier de update m.b.t. verplaatsing van de deadline)
 • Bekendmaking winnaars: medio juli


Achtergrond informatie 

MKB-Nederland heeft een website gelanceerd met alle protocollen met maatregelen van alle sectoren: mijncoronaprotocol.nl In deze protocollen staan de maatregelen die de verschillende sectoren reeds genomen hebben. Om echt impact te hebben, moet jouw oplossingen aansluiten op deze protocollen én een toegevoegde waarde bieden, anders kunnen en mogen de getroffen ondernemers er helaas geen gebruik van maken.


Aanvullende spelregels

 • Jullie bedrijf is gevestigd in Nederland / Je bent woonachtig in Nederland
 • De eventuele verschuldigde belastingen, zoals inkomstenbelasting, zijn ten laste van de winnende deelnemer
 • Van Spaendonck, MKB-Nederland, VNO-NCW, Nationale-Nederlanden en MKB Servicedesk hebben het recht om de naam van de winnaars en zijn/haar foto en andere relevante informatie te publiceren
 • Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je toestemming van een ouder/voogd nodig om mee te mogen doen
 • Als deelnemer aan deze verkiezing ga je akkoord met bovenstaande spelregels

 

Over de initiatiefnemers:

Initiatiefnemers Van SpaendonckMKB-Nederland en VNO-NCW willen met dit initiatief actieve samenwerking stimuleren. Door samenwerking worden kleine dingen groot en door oplossingen te kunnen delen, bereik je veel meer. De initiatiefnemers staan samen met partners Nationale-Nederlanden en MKB Servicedesk direct in contact met bijna alle brancheverenigingen in Nederland en kunnen via eigen kanalen een groot deel van de ondernemers in Nederland bereiken. Ze zetten deze kanalen graag in om de beste ideeën en oplossingen te delen in het netwerk, zodat zoveel mogelijk sectoren en ondernemers van het beste idee of oplossing gebruik kunnen maken, en daardoor sneller en op een veilige manier hun bedrijfsactiviteiten kunnen voortzetten. 
 

 

 

 

Meedoen?

 

Dit is een challenge op ons StartHubs.co platform.
Meer informatie en meedoen op StartHubs.co

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 03 juli 2020
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): €7.500,-

share challenge

3 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!