Wat zouden bedrijven kunnen doen om kinderarbeid in hun eigen productieketen aan te pakken?

Vandaag de dag zijn wereldwijd zo’n 168 miljoen kinderen aan het werk. In VN-verband is in het kader van de Sustainable Development Goals afgesproken dat er in 2025 een einde moet zijn gekomen aan alle vormen van kinderarbeid in de wereld. Er is dus actie nodig!

 

Nederland loopt al enige jaren voorop in de strijd tegen kinderarbeid maar kan het als overheid niet alleen. Alle betrokken partijen hebben een rol bij het uitbannen van kinderarbeid, zo ook bedrijven. Bij bedrijven kan het gebeuren dat hun producten in de productieketen door kinderen worden gemaakt. Via de productieketen kunnen bedrijven bijdragen aan het uitbannen van kinderarbeid. Zij lopen echter tegen obstakels aan om dat effectief aan te pakken in hun productieketen. Daarom zijn we op zoek zijn naar creatieve en innovatieve oplossingen die bedrijven daarbij kunnen helpen.

 

Hoe zou de weg van grondstof naar het uiteindelijke eindproduct in de winkel bijvoorbeeld inzichtelijk gemaakt kunnen worden? Hoe kunnen bedrijven gemakkelijker de risico’s op kinderarbeid in de internationale productieketen inschatten? Hoe kunnen bedrijven hun invloed in die internationale productieketen vergroten? En hoe kunnen bedrijven ervoor zorgen dat kinderen uit arbeid worden gehaald?

 

Kortom, heb jij een creatief of innovatief idee voor het uitbannen van kinderarbeid in de productieketen? Doe dan mee aan onze Challenge!

 


Meer informatie en meedoen via nederlandtegenkinderarbeid.nl

 

 

Prijzengeld

Het prijzengeld is in totaal € 5.000,- en is vrij te besteden. Het wordt als volgt verdeeld:

1e prijs: € 2.500,-

2e prijs: € 1.500,- 

3e prijs: € 1.000,- 

 

Bovendien wordt het winnende idee gepresenteerd op de kinderarbeidconferentie in Buenos Aires, Argentinië, die plaatsvindt van 14 tot en met 16 november 2017. 

 

Good to know

  • Meer informatie en meedoen via nederlandtegenkinderarbeid.nl.
  • Deelname staat open van 1 september 2017 tot en met 4 oktober 2017 voor studenten, start-ups, ontwikkelteams en ondernemers.
  • Deelnemen is mogelijk in zowel individueel als teamverband.
  • Gebruik maken van externe kennis is toegestaan (bijv. door samen te werken met innovatielabs, bedrijven of onderwijsinstituten). 
  • Jouw idee mag ingaan op de sub-onderwerpen uit de voorbeeldcasus, maar dit hoeft niet. 
  • De vorm van jouw inzending is vrij maar bevat in ieder geval een samenvatting en bij voorkeur ook een filmpje van maximaal 1 minuut (via youtube).
  • De vijf deelnemers met de beste inzendingen mogen deze pitchen voor bedrijven tijdens een event over het uitbannen van kinderarbeid op 24 oktober  2017 (middag) in de Caballero Fabriek in Den Haag. Aan het einde van het event worden de drie winnaars van de challenge bekendgemaakt. 

 

Doe mee!

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 04 oktober 2017
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 5.000,-

share challenge

21 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!