Corona Challenges | Healthcare

De coronacrisis zal de komende weken, en zeer waarschijnlijk de komende maanden, een enorme impact hebben op de zorgsector. Niet alleen op ziekenhuizen, maar ook op zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten. 

De coronacrisis leidt dan ook tot allerlei nieuwe uitdagingen in de zorgsector waar op zeer kortetermijnoplossingen voor worden gezocht. Via deze Open Call doen we dan ook een oproep aan alle bedrijven, innovators en startups in Nederland om met ons mee te denken.

Heb jij een oplossing? Laat het ons z.s.m. weten! Jouw oplossing kan hét verschil maken voor onze zorgmedewerkers, patiënten én cliënten. En in sommige gevallen zelfs levens redden! 

Acute uitdagingen in de zorgsector
Hieronder de eerste acute uitdagingen die op dit moment met meerdere ziekenhuizen of zorginstellingen spelen. De komende weken zullen er meer uitdagingen volgen:


Ziekenhuizen

  • Gezocht: alternatieven voor mondkapjes en andere disposables. Er is een groot tekort aan mondkapjes en andere disposables. Zijn er mogelijke alternatieven beschikbaar in andere sectoren? 
  • Gezocht: manieren om mondkapjes en andere disposables schoon te maken en te hergebruiken. Er is een groot tekort aan mondkampjes en andere disposables. Zijn er manieren om gebruikte mondkapjes snel én in groten getale schoon te maken zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden?
  • Gezocht: beademingsapparatuur. Er zal een groot tekort ontstaan aan beademingsapparatuur op de IC’s. Is er wellicht vergelijkbare apparatuur in andere sectoren aanwezig die mogelijk met kleine aanpassingen voldoet aan alle eisen voor medische beademingsapparatuur? 


Gehandicaptenzorg

  • Gezocht: dagbesteding op afstand. Tienduizenden gehandicapten, verdeeld over honderden locaties, die normaal gesproken naar een gezamenlijke ruimte gaan en daar een programma aangeboden krijgen voor een zinvolle dagbesteding (denk aan ambachtswerk, grondonderhoud, inpakwerk of horeca), moeten nu de hele dag alleen op hun kamer doorbrengen. Met alle gevolg van dien (eenzaamheid, stress, onbegrip, agressie richting zorgpersoneel, terugval in bijv. een gameverslaving). Omdat de situatie misschien nog wel maanden kan duren, zijn we hard op zoek naar nieuwe vormen van dagbesteding, waardoor gehandicapten ritme, gezelschap, en zinvol vermaak krijgen.


NB heb je een goed idee voor één van de uitdagingen, maar kun je die niet zelf leveren of realiseren, ga dan op zoek naar een partij die dat wel kan en meld jullie samen aan. 
 

 


Heb jij een oplossing?
Heb jij dé oplossing, laat het ons z.s.m. weten. De tijd dringt! Meer informatie en meedoen kan via de Healthcare Innovation Hub van Starthubs.

 


Alvast heel erg bedankt voor het meedenken en de aangeboden hulp!
 

 

                                            

                                                                                   


                                                 

 


i.s.m.


Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 30 april 2020
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): Collaborate on urgent challenges!

share challenge

6 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!