Wat wordt dé nieuwe foodinnovatie van Nederland?

Smilde Foods ziet een wereld die in rap tempo aan het veranderen is. Nieuwe technologieën, nieuwe trends, nieuwe start-ups en nieuwe businessmodellen zetten sommige markten compleet op z’n kop.

 

Dit heeft ook impact op ons leven en onze behoeften. We maken gebruik van andere producten en diensten, delen ons leven anders in en geloven in andere normen en waarden dan een paar jaar geleden.

 

Dit betekent ook dat onze behoeften ten aanzien van eten, eetmomenten en eetgewoonten aan het veranderen zijn. Al deze veranderingen bieden fantastische kansen om nieuwe producten te bedenken die hierop inspelen.

 

Samen met jou willen we deze nieuwe producten gaan bedenken! Juist jij staat midden in deze veranderende wereld en voelt feilloos aan, aan welke nieuwe producten er behoefte is. 

 

Wat ontbreekt er bijvoorbeeld nu in de supermarkt, kantine of als jij een hapje gaat eten? Wat mis je? Welke trends zie jij waar nog niet of onvoldoende op wordt ingespeeld? Of ken jij een geweldig buitenlands gerecht of product dat nog niet in Nederland verkrijgbaar is?

 

We dagen je uit om op basis van jouw inzichten een compleet nieuw product te bedenken. Wat gaat volgens jou dé nieuwe foodinnovatie van Nederland worden? Denk met ons mee en download de briefing voor meer informatie!

 

Prijzengeld:

1e prijs: €2500,- 

2e prijs: €1500,-

3e prijs: €400,-

4e prijs: €300,-

5e prijs: €300,-

 

Belangrijke tips!

- Lees voordat je start eerst de briefing zorgvuldig door! De briefing kun je hieronder downloaden.

- Lees ook het artikel '10 tips voor een winnend concept'

Emily De Keijzer: 18-03-2016
Er wordt gepraat over 1 product. Is een productlijn ook mogelijk? Dat er bijvoorbeeld een product volledig wordt uitgelegd, maar dat de achterliggende gedachte is dat er variërende producten in dezelfde lijn komen?

Smilde Foods: 19-03-2016
Beste Emily. Een productlijn is zeker mogelijk.

Kika Boomgaard: 26-04-2016
ik heb een mooi dossier opgesteld voor mijn concept volgens de rapport-opbouw, met een omslag, titel-pagina en inhoudsopgaven. Mijn concept bevat zoals in de briefing 3 A4'tjes, en mijn vooronderzoek 1 A4'tje. Moet ik mijn omslag en titel-pagina weglaten?

Battle of Concepts: 28-04-2016
Beste Kika, streef zoveel mogelijk naar het maximum van 4 pagina's. En evt extra voorblad, mits echt een voorblad, zal geen negatieve impact hebben op de beoordeling van je concept.

Kira Whitby: 01-05-2016
Ik krijg maar mijn concept niet ge-upload. Terwijl het wel een .pdf bestand is krijg ik steeds "Het bestand is niet van een geldig bestandtype. Geaccepteerde types zijn (.pdf)" te zien. Ik heb een mail gestuurd maar weet niet wat ik verder kan doen?

1e prijs

Absurd hartig

2e prijs

3e prijs

Cup Vegles

4e prijs

Maaltijdsalade à la carte

5e prijs

Qucihe Brick

Titel concept
Ontvangstdatum
van veel voor het geheel naar pienter voor ieder
24-03-2016
00:02
You-Go-Yoghurt!
31-03-2016
23:53
Kovie
05-04-2016
00:05
Ha-Hapjes
05-04-2016
14:59
Eigen regio assortiment
07-04-2016
13:59
Smooth!
07-04-2016
14:09
1 persoons verpakking
08-04-2016
23:12
Jelly Smile
09-04-2016
18:11
Hoo Pizza
10-04-2016
13:23
Sportersmaaltijd
10-04-2016
15:17
Toekomst in entofomagie
11-04-2016
20:38
Hybrides!
13-04-2016
13:55
De kaas op het brood printen
17-04-2016
12:14
Build Your Own
18-04-2016
20:52
Hoopwafel
18-04-2016
21:50
Chocavo
18-04-2016
21:52
Vetpot
18-04-2016
21:52
Kuurig
18-04-2016
21:53
Vergeten groente salade en frietjes
19-04-2016
16:07
Meet dulse, a seaweed with a secret..
19-04-2016
17:02
D'microwave
22-04-2016
15:54
Romige dromen
22-04-2016
17:18
De Eierbal
23-04-2016
10:32
The healty way
23-04-2016
15:18
Healthy Food Innovation Strategy
24-04-2016
15:59
Black Soldier Bar
24-04-2016
19:26
koffiemelk & suiker
24-04-2016
23:05
Vlees noch Vis?!
25-04-2016
22:08
Happy chicken
26-04-2016
11:47
Overnight Havermout
26-04-2016
11:57
Liquid food - boosted.
26-04-2016
14:50
Freshlii
26-04-2016
15:18
Warm Welkom
26-04-2016
17:51
Boon appetit
26-04-2016
23:59
Pasta
27-04-2016
10:52
Pão de Kaasje
27-04-2016
11:43
Courgetti
27-04-2016
13:42
Hot Pot!
27-04-2016
14:47
Breakfast Box
27-04-2016
18:36
Quiche Brick
28-04-2016
11:14
Tapasballetjes
28-04-2016
12:28
Verse kant en klaar maaltijden
28-04-2016
15:15
Health spread
28-04-2016
15:46
CiFiE
28-04-2016
16:13
Nieuwe foodinnovatie voor de gezonde snacker!
28-04-2016
17:56
De Veggie Vitrine
28-04-2016
23:05
The Rebel
29-04-2016
07:46
Nieuwe levensstijl
29-04-2016
12:14
DIPPER
29-04-2016
12:56
Witlove
29-04-2016
13:59
Baleara
29-04-2016
16:22
Yo Greens!
29-04-2016
16:22
Keep it Fresh!
29-04-2016
16:31
Carb-Less: productlijn van koolhydraatarme maaltijden & snacks
29-04-2016
16:58
FF
29-04-2016
17:32
Vergeet-me-nietje
29-04-2016
18:13
Mais & Spice
29-04-2016
18:18
SLABAK
29-04-2016
18:44
Vers, gezond en snel
29-04-2016
19:19
Take it slow
29-04-2016
20:09
Innovatieve klassieker
29-04-2016
20:47
Hippe, gezonde snack
29-04-2016
21:08
Juice your own
29-04-2016
22:32
De PofPieper
29-04-2016
22:51
Bosnische Pita
30-04-2016
10:51
EasyPeasy
30-04-2016
13:45
De Smokey Smilde
30-04-2016
15:06
Flourhoppers
30-04-2016
16:43
Box it Up!
30-04-2016
16:45
The Golddecker
30-04-2016
18:36
The Golddecker
30-04-2016
18:38
Fast Good Food
30-04-2016
19:09
PiJa
30-04-2016
19:28
FoodPrinting
30-04-2016
19:40
Een gezonde snack voor tussendoor; de rice paper springroll!
30-04-2016
20:09
Healthy, no-waste fastfood
30-04-2016
20:11
Groent
30-04-2016
22:24
VeggieCarbs
30-04-2016
22:30
Foodapp for students
30-04-2016
22:59
Home chef
30-04-2016
23:00
Hollandse wens Kerwt
30-04-2016
23:16
Dagje Gezond
01-05-2016
06:12
De Pizza-evolutie
01-05-2016
09:30
De Bewuste Ladder
01-05-2016
09:51
MMMuffins
01-05-2016
11:37
Boon to be alive
01-05-2016
12:37
Mix&Match je maaltijd
01-05-2016
12:40
Tomo's
01-05-2016
13:10
Pato
01-05-2016
13:29
Flex Food
01-05-2016
14:29
Salad to go
01-05-2016
14:46
Honest Food
01-05-2016
16:12
MasterChef
01-05-2016
19:58
Helemaal SOUPER toch?
01-05-2016
20:14
FLOWERFOOD
01-05-2016
20:28
BOON op BROOD
01-05-2016
20:33
LA-EASY
01-05-2016
21:09
The ornery food
01-05-2016
21:19
Veggieflap
01-05-2016
21:27
Vegafast
01-05-2016
21:28
Nasiflapje!
01-05-2016
21:29
Vegan delights
01-05-2016
21:50
FREELAFEL
01-05-2016
21:58
Vegadoptie
01-05-2016
22:00
Strong is the new skinny
01-05-2016
22:14
Gazpacho to go
01-05-2016
22:32
saladbar
01-05-2016
22:38
My Daily Bagel
01-05-2016
22:46
Goodmorning
01-05-2016
23:10
Good Mood Food
01-05-2016
23:17
Caulipower
01-05-2016
23:35
Insectenspread
01-05-2016
23:39
Boter bij de vis! (en al het andere dat lekker is.)
01-05-2016
23:57
Mood Food
01-05-2016
23:57
Een kijkje in de keuken van...
01-05-2016
23:58
Bugs food
01-05-2016
23:59
GEK
01-05-2016
23:59
Pottenkijker
01-05-2016
23:59
Absurd hartig
29-04-2016
16:50
BE.AN
01-05-2016
01:13
Cup Vegles
01-05-2016
23:56
Maaltijdsalade à la carte
01-05-2016
22:53
Qucihe Brick
28-04-2016
11:13

Pitchmiddag Food Innovation Challenge

14 juli 2016

De 5 winnaars van de Food Innovation Challenge waren uitgenodigd op hoofdkantoor van Smilde Foods om hun ideeën verder toe te lichten. Naast 5 geweldige pitches, hadden enkele winnaars ook echt in de keuken gestaan om de publiek hun ideeën te laten proeven. En de ideeën vielen in de smaak! We gaan de ideeën verder doorontwikkelen en voorleggen aan consumenten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryrapport

23 mei 2016

De Food Innovation challenge is een groot succes!

 

Onze behoeften ten aanzien van eten, eetmomenten en eetgewoonten zijn aan het veranderen. Deze veranderingen bieden fantastische kansen om nieuwe producten te bedenken. De vraag die Smilde Foods bij Battle of Concepts neerlegde: “Hoe kan Smilde Foods goed op veranderende behoeften inspelen met nieuwe food innovaties?”

We hebben jullie – een belangrijke en veranderende doelgroep – gevraagd om met ons mee te denken. Met 900 downloads van de briefing en 123 ingezonden concepten is dat ruimschoots gelukt. Wat een geweldige respons!
 


Inspiratie

Niet alleen de winnaars, maar iedereen willen wij enorm bedanken voor de inzendingen. Elk concept heeft ons op een eigen manier geïnspireerd en aan het denken gezet. En wat een niveau zeg! Soms zelfs beter dan professionele bureaus, complimenten aan iedereen voor zijn/ haar inzet!

 

1e selectie

We weten dat we het jullie niet makkelijk hebben gemaakt met onze challenge: “Wat wordt dé nieuwe foodinnovatie van Nederland?”. We keken dan ook met veel spanning uit naar de  reacties. Maar waar we verwachtten dat we het jullie moeilijk hadden gemaakt met onze vraag maakten jullie het ons juist heel lastig met 123 concepten!

Het was een flinke maar enorm leuke opgave om uit deze concepten een top 5 te kiezen. Jeetje, wat een energie en inspiratie spat er van jullie concepten af! Omdat we het knap lastig vonden om een keuze te maken hebben we eerst een top 15 selectie gemaakt. Vanuit die top 15 hebben we flink gezweet om tot een top 5 te komen.

Voor alle inzendingen die door de 1e selectie zijn gekomen, gefeliciteerd! Het liefst gaan we met alle 15 concepten aan de slag maar helaas kan dit niet. Een speciale felicitatie gaat uit naar de top 5 inzendingen, de prijswinnaars van onze Food Innovation challenge. Van harte gefeliciteerd!

 

De winnaars

De eerste plaats is voor een yoghurt concept. Cynthia Kars: je bent de winnaar van de battle: van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! De inhoud van het concept houden we liever nog even geheim, maar wat we wel kunnen vertellen is dat dit een simpel maar origineel idee is, dat je blijkbaar al tegenkomt in het buitenland. Het gaat om een nieuwe combinatie om yoghurt te (gaan) eten.

 

De tweede plaats is voor Mariël van den Oever met haar bonenconcept. Ook hier willen we eigenlijk niet te veel over vertellen omdat we dan alles prijsgeven. Bonen zijn helemaal hip en trendy. We geloven dat we veel meer producten met bonen kunnen ontwikkelen. En Mariël: we nodigen je graag uit om ons hierbij te komen helpen! 


Kajo Mo feliciteren we met zijn derde plaats voor Cup Vegles. Hij steekt de ouderwetse noodle soup in een nieuw en modern jasje door met afgekeurde groente en groentepasta te werken. Hiermee bevorder je de groenteconsumptie op een leuke manier, wat helemaal bij deze tijd past. Bedankt Kajo Mo!


Het tweetal Mart Rozema en Ivo ten Brinck eindigen op plek 4 met een maaltijdsalade-concept, makkelijk om onderweg te eten en waarbij consumenten eigen ingrediënten en grootte kunnen kiezen. De huidige maaltijdsalades zijn moeilijk onderweg te eten en dit concept lost dit probleem deels op.


De vijfde prijswinnaar is Kenneth Baumeister, vanwege het feit dat hij ons quicheproduct nieuw leven inblaast door de quiche te positioneren voor een ander eetmoment. Gefeliciteerd!

 

Vervolgstappen

Zoals eerder al gezegd zouden we het liefst de gehele top 15 uitnodigen, maar dit gaat helaas niet. We vinden het erg leuk en leerzaam om in ieder geval in gesprek te gaan met de personen van de winnende concepten. Binnenkort nodigen we jullie hier persoonlijk voor uit!

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 01 mei 2016
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 5.000,-

Ontvang updates

share challenge

43 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!