Design Challenge: Allen gelijk!

De provincie Overijssel heeft de wens om op een centrale plek in, op of om het provinciehuis de woorden en de waarden van Artikel 1 van de Grondwet op een originele manier te laten doorleven:

 

Artikel 1: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

 

De makersvraag: de provincie Overijssel wil alle bezoekers, medewerkers, politici en bestuurders de woorden en waarden van Artikel 1 van de Grondwet op een creatieve manier laten doorleven. De vraag is hoe je iedereen die in en uit het gebouw loopt een waardevol moment van bezinning kan geven aan de hand van de diepte betekenis van dit artikel uit de Grondwet. Kan jij helpen om op een originele en blijvende manier de inhoud van Artikel 1 over te brengen? 

 

Voor de hand ligt om de prachtige woorden van Artikel 1 in de muur te beitelen, aan de muur te hangen of op de muur te schilderen. Maar de provincie Overijssel is op zoek naar een originelere invulling! De provincie legt uit: “Artikel 1 is het fundament van onze samenleving, en zou (veel bewuster) een dagelijks anker moeten zijn in tijden van polarisatie en fragmentatie. Daarom zoeken we een vorm die zorgt voor echte beleving, doorleving en verinnerlijking van deze waarden.” 

 

Over ons
De provincie Overijssel is een democratisch middenbestuur voor ongeveer 1,1 miljoen mensen in Nederland. Er werken ongeveer 900 provinciemedewerkers. Dagelijks komen er honderden bezoekers, werknemers en politici in het provinciehuis.

 

Waar zijn we naar op zoek?
Een unieke, actieve en blijvende doorleving van de diepe betekenis van de tekst van Artikel 1 van de Grondwet, die impact heeft bij alle mensen die in en uit het gebouw lopen.

 

Waar zijn we niet naar op zoek?
De provincie is niet op zoek naar puur decoratieve oplossingen, waar je makkelijk aan voorbij loopt. Echter mag de oplossing ook niet te abstract zijn, omdat de relatie met Artikel 1 van de Grondwet voor iedereen duidelijk moet zijn (zonder uitleg).  

 

Wat is er te winnen?
Graag nodigen we makers uit om hun creatieve ideeën te pitchen. De provincie heeft het volgende te bieden:

  • Kans op een opdracht van maximaal €50.000 (voor uren én materialen).
  • Een mooie opdracht waarmee je de samenleving een duwtje de goede kant op kan helpen.
  • Interessant netwerk van samenwerkingspartners.
  • Daarnaast mag je rekenen op ondersteuning en samenwerking van creatieve en inspirerende specialisten vanuit de provincie die jullie kunnen uitdagen om jullie product nog beter te maken.

 

Voorwaarden deelname

  • Je moet ingeschreven staan bij de KvK.
  • De oplossing voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. Waaronder specifiek de AVG.
  • Je bent in staat om binnen 2 maanden na aanvang opdracht de oplossing te leveren.

Informatiebijeenkomst
We organiseren voor deze challenge een online informatiebijeenkomst op maandag 13 december om 16:00 uur. Aanmelden kan via onderstaande button tot en met zondag 12 december om 23:59. Deelname is niet verplicht.

Aanmelden informatiebijeenkomst


De pitch (max 1 A4, een video van max 5 minuten en je CV)
De bedoeling is dat je je idee pitcht in een video van maximaal 5 minuten. Het handigste is om deze video te uploaden op je Vimeo of YouTube-kanaal en de link daarvan op te nemen in een tekstbestand van maximaal 1 A4. In het begeleidend schrijven kan je bijvoorbeeld ook nog verwijzen naar je website of andere relevante informatie om jouw idee te onderbouwen. We vragen je ook je CV mee te sturen. 

Waar moet je videopitch aan voldoen?

  • Geef een zo concreet mogelijke beschrijving van je idee
  • Geef een korte beschrijving van wat er nodig is om een product of idee te maken en en wat je daarbij van ons nodig hebt. Ga daarbij in op de ondersteuningsbehoefte, de benodigde toegang/materialen/data en het financiële voorstel voor het product of idee en bij succes voor de lange termijn.
  • Geef een korte beschrijving van wie je bent, je werk/bedrijf en eventueel het team waarmee je samenwerkt om de opdracht te realiseren. 

Kortom:
We vragen je een tekstbestand te uploaden als PDF (liggend of staand A4) met een grootte van maximaal 30MB. Video’s, voorbeeldwebsites, etc. kunnen daarin worden opgenomen als link. We vragen je in een apart PDF-bestand van maximaal 30MB je CV te uploaden.

Pitches in English are allowed.

 

Timeline
- Maandag 15 november 2021 om 12.00 uur: Lancering challenge
- Maandag 13 december 2021 om 16.00 uur: Online informatiebijeenkomst - Meld je hier aan
- Vrijdag 21 januari 2022 om 17.00 uur: Deadline challenge
- Uiterlijk maandag 31 januari 2022: Bekendmaking selectie (via email) - Bekendmaking welke creatieve makers worden uitgenodigd voor een kennismaking en toelichting
- Maandag 7 februari 2022 van 15.00 tot 17.00 uur: Live pitches / gesprekken met de geselecteerde pitchers (we vragen je deze dag/tijd alvast te reserveren)
- Uiterlijk vrijdag 11 februari 2022: Winnaar wordt bekend gemaakt
- Maandag 14 februari 2022: Start opdracht (oplossing opleveren binnen 2 maanden)

 

Deze challenge is georganiseerd door de provincie Overijssel in samenwerking met het MakersPlatform.
Meer informatie en meedoen kan via het MakersPlatform.

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 21 januari 2022
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): max. €50.000,- (ex. btw)

share challenge

16 shares

Challenges

Alle challenges