Startup Challenge | Voorkom incidenten op het spoor

Voorkom incidenten op het spoor: ontwikkel een preventie-app!
ProRail zoekt startups die een preventie-app kunnen ontwikkelen waardoor onze medewerkers afwijkende situaties rondom het spoor kunnen melden en incidenten kunnen worden voorkomen.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten wij ons 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. Dat gaat al goed, maar kan op sommige punten nog beter. Het spoor (ruim 7000KM)  is namelijk op sommige punten verstoringsgevoelig.

Veel verstoringen ontstaan door derden, denk hierbij aan spoorlopers of vandalisme langs het spoor. Bijvoorbeeld door een spoorloper ontstaat veel vertraging. Treinen moeten voor deze spoorlopers remmen, zo wordt de dienstregeling verstoord en krijgen meerdere treinen vertraging. Alleen al  spoorlopers zorgen ervoor dat er per jaar meer dan 15.000 treinen vertraging oplopen. Hierdoor komen ruim 1,6 miljoen reizigers te laat aan op hun bestemming. Zonde van hun tijd, vind je ook niet? Onze ervaring laat zien dat preventie werkt, daarom zetten wij daarop in!

We gebruiken bijvoorbeeld al (slim) cameratoezicht en surveillance. Maar, we willen nog een stap extra zetten. ProRail is daarom op zoek naar een app die gebruikt kan worden om al onze medewerkers te mobiliseren voor preventie. We maken op deze manier zelfs van onze kantoormedewerkers ook echte spoorinspecteurs.

Dit willen we op twee manieren realiseren:

  • Medewerkers afwijkende situaties laten melden.
  • (Kantoor)medewerkers in onze operatie laten meedoen.

 

Wij willen deze twee verschillende zaken integreren in één app. Wij zijn daarom op zoek naar startups die ons kunnen helpen in het realiseren van een app om het spoor nog beter te maken. Heeft jouw startup reeds een bewezen oplossing die we hiervoor zouden kunnen gebruiken? Of heeft jouw startup de expertise om voor deze uitdaging een mooi en effectieve app te maken? En wil jij bijdragen aan een app waardoor jouw trein minder vaak vertraging heeft? Dan komen wij graag met jou in contact!

 

 

 


Meer informatie en meedoen op Starthubs.co


 

 
Wat is er te winnen?

  • Kans om een opdracht te krijgen om de app te ontwikkelen. Door deze opdracht verbeter je niet alleen de maatschappij, maar kan je ook samenwerken met een groot bedrijf dat de app serieus in gebruik wil gaan nemen.
  • Ondersteuning van ProRail bij het ontwikkelen van de app, zodat we de best mogelijke versie krijgen
  • Onze testgroep staat al trappelend van enthousiasme klaar! Wij bieden jullie dus ook een omgeving om jouw product in te testen. Samen zorgen we ervoor dat de wensen vanuit onze business optimaal aansluiten op de app.


Waar zijn we naar op zoek?
Ons doel is om het spoor nog beter te maken en onze kantoormedewerkers nog meer betrokken te maken bij onze ‘’operatie’’: het spoor buiten. Dit willen we doen door enerzijds onze medewerkers meldingen te laten maken van gevaarlijke of opvallende situaties. Anderzijds willen we onze kantoormedewerkers echt laten meedoen met onze buitendienst. We zijn op zoek naar een app die beide aspecten eenvoudig voor ons faciliteert. 

Voorwaarden deelname

  • Jouw startup staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Startup kan op korte termijn (planning: in maand april) een test binnen ProRail uitvoeren en een definitief product opleveren.

 

Naar de challenge!

 

 

 

 

- Starthubs is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 18 maart 2018
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): Opdracht

share challenge

14 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!