Anders fietsparkeren stationsgebieden

Je herkent het vast…
Je fiets parkeren bij een treinstation. Daar ging vast een zoektocht naar een vrij plekje aan vooraf. Fietsenstallingen in Nederlandse stationsgebieden staan namelijk flink onder druk, er is dringend gebrek aan ruimte.  

 

De uitdaging
ProRail breidt het aantal fietsparkeerplekken bij Nederlandse stations de komende jaren flink uit. Er komen bijna 100.000 plekken bij de komende 4 jaar! Het wordt heel moeilijk om voor al die fietsenstallingen genoeg ruimte te vinden. Rondom stations is het namelijk al heel erg vol!

Daarom zijn we op zoek naar nieuwe ideeën om nóg meer fietsen te kunnen stallen in dezelfde ruimte, of in ruimtes/plekken rondom stations waar dat nu nog onmogelijk is. Hoe krijgen we zoveel mogelijk gestalde fietsen per vierkante meter mét gebruiksgemak?

 

Wij zijn ervan overtuigd dat er nog betere fietsenrekken bedacht kunnen worden waarmee we meer fietsen kwijt kunnen. Heb jij de nieuwe fietsparkeeroplossing? Stuur dan jullie idee in!

 

Waar zijn we naar op zoek?
We zijn op zoek naar een nieuwe verschijningsvorm voor fietsparkeren naast de bestaande oplossingen van fietsenrekken op maaiveld en in gebouwen. Waar hebben wij en bestaande bedrijven nog niet aan gedacht?

Deze oplossing moet compact zijn (minder dan 0,5 vierkante meter per fiets gemeten op maaiveld, compacter dan maaiveld fietsparkeren.) Bij voorkeur modulair uit te bouwen. Ook is het een pre als het inzetbaar is in (ondergrondse) ruimtes die niet niet geschikt zijn voor reizigers om zelf te betreden.

 

Wat is er te winnen?
ProRail beloont de vijf beste inzendingen met prijzengeld van totaal €7.500,- . De verdeling is als volgt:

  • 1e prijs: €3.000,-*
  • 2e prijs: €2.000,-*
  • 3e prijs: €1.500,-*
  • 4e prijs: €500,-*
  • 5e prijs: €500,-*

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen en zullen gegarandeerd worden uitgekeerd. 

 

Meedoen?
Deelname voor deze battle gaat via SpoorLab.nl - hét innovatieplatform van ProRail en de NS. Daar lees je de hele briefing en kan je deelnemen.

Bekijk de hele challenge

Stuur je concept in uiterlijk donderdag 17 februari voor 17:00.

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 17 februari 2022
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): € 7.500,- prijzengeld

share challenge

10 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!