Studenten challenge: duurzaamheid in het onderwijs

Lees alle updates en uitslagen via: https://starthubs.co/nl/ocw/studenten-duurzaamheid-in-het-onderwijs/updates

Studenten in Nederland van het mbo, hbo of wo (universiteiten), wij dagen jullie uit! Heb jij een innovatief idee dat een positieve invloed heeft op duurzaamheid binnen jouw onderwijsinstelling? Dan zijn wij op zoek naar jouw voorstel! We zijn op zoek naar vernieuwende voorstellen die een bijdrage leveren aan duurzaamheid binnen het onderwijs, de school- of campusomgeving, of bewustwording van medestudenten, docenten en personeel. Stuur jouw idee op en win €6.250 om jouw oplossing te realiseren!

Veel studenten geven aan dat duurzaamheid voor hen van groot belang is, maar dat er nog te weinig concrete stappen worden ondernomen binnen hun onderwijsinstelling. Het verlangen om bij te dragen aan een duurzame toekomst is sterk aanwezig. Studenten hebben vaak briljante ideeën, maar misschien ontbreekt het nog aan de financiële middelen om deze te realiseren.

Stuur je idee! https://starthubs.co/nl/ocw/studenten-duurzaamheid-in-het-onderwijs/brief

Waar zijn we naar op zoek? 

Wij zijn op zoek naar nieuwe, duurzame initiatieven van studenten die helpen om de onderwijsinstelling duurzamer te maken. Het initiatief draagt bij aan duurzaamheid in het onderwijs, school- of campusomgeving en/of bewustwording bij (mede)studenten, docenten of onderwijspersoneel. Je kan dus denken aan het organiseren van een activiteit, project en/of studentenplatform waarbij duurzaamheid centraal staat.

Een nieuw idee betekent dat het nog niet is geïmplementeerd op jouw onderwijsinstelling.

Het initiatief is uiterlijk in december 2024 opgestart en in schooljaar 2024-2025 uiterlijk uitgevoerd. In het schooljaar van 2024-2025 verwachten we een terugkoppeling (vormvrij) na het uitvoeren van het initiatief.

Voor wie is deze challenge?

Studenten in het vervolgonderwijs kunnen een initiatief insturen. We moedigen ook docenten en/of onderwijspersoneel aan om samen met hun studenten na te denken over creatieve voorstellen. Deze kunnen zich richten op het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs (hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs). Je mag een initiatief alleen indienen, maar ook als groep. We organiseren deze challenge ook voor basis- en voortgezet onderwijsleerlingen

Wat is er te winnen? 

De onderwijsinstelling wint een bedrag, om onder jouw leiding, jouw idee uit te voeren:

  • MBO: 4 winnaars: €6.250 per inzending.
  • HBO en Universiteit: 4 winnaars: €6.250 per inzending.

Daarnaast ontvangen de winnende studenten het certificaat "Duurzaamheidstalent van het onderwijs" tijdens de prijsuitreiking. Dit certificaat is ondertekend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en de andere deelnemende ministeries. 

Lees meer en stuur je oplossing in via Starthubs

Er zijn nog geen concepten ingezonden
Er zijn (nog) geen updates geplaatst.

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 19 april 2024
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): totaal €50.000 + certificaat + prijsuitreiking

Ontvang updates

share challenge

1 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!