Startup Challenge | Voorkom #MeToo bij het uitgaan

Vorig jaar september was er veel aandacht in de media over het aantal vrouwen dat seksueel overschrijdend gedrag meemaakt.

‘Meerderheid jonge vrouwen afgelopen jaar weleens ongevraagd betast’

 

En dan ondervindt ook nog eens bijna de helft van de vrouwen tijdens festivals ongewenst seksueel gedrag.

‘Het gebeurt heel vaak: op een festival in je billen geknepen worden’


Dit zijn helaas geen op zichzelf staande gevallen. De Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wil dan ook extra aandacht besteden aan seksueel grensoverschrijdend gedrag in de publieke ruimte. Sinds #MeToo staat seksueel grensoverschrijdend gedrag ook hoog op de politieke agenda. 

In 2018 willen wij met tien gemeenten gaan starten met een programma voor meer sociale veiligheid voor vrouwen bij het uitgaan. De gemeenten gaan maatregelen nemen en aandacht voor het onderwerp vragen.

We zijn op zoek naar startups met nieuwe instrumenten, producten en oplossingen die de gemeenten zelf zouden kunnen inzetten. Aan jullie de uitdaging:

  • Pitch een nieuwe innovatieve en doeltreffende methodiek, product of instrument om de veiligheid van vrouwen in de publieke ruimte rondom het uitgaan aanzienlijk te vergroten (bijvoorbeeld onderweg in het openbaar vervoer of op de fiets naar of van de uitgaansgelegenheden, op straat in het uitgaansgebied of natuurlijk in de uitgaansgelegenheden zelf).

 

 

 


Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 

 

 

Wat is er te winnen?

  • De beste drie tot vijf inzendingen kunnen pitchen voor de Directie Emancipatie van OCW.
  • Een of meer daarvan komen in aanmerking voor een opdracht vanuit OCW voor eventuele doorontwikkeling/toepassing met een maximale waarde van € 20.000 (in totaal).
  • De beste inzendingen en de uitwerking daarvan kunnen vervolgens hun oplossing pitchen tijdens een bijeenkomst van de tien samenwerkende gemeenten uit het programma 'sociale veiligheid voor vrouwen bij het uitgaan'.


Waar zijn we naar op zoek?
We zoeken vernieuwende oplossingen in de vorm van innovatieve en doeltreffende methodieken, producten en/of instrumenten om de sociale veiligheid van vrouwen bij het uitgaan en in de publieke ruimte te vergroten (bijvoorbeeld in het café, het openbaar vervoer of op straat).

Voorwaarden
De gepitchte oplossing moet binnen 3-6 maanden in de praktijk te brengen zijn.
 

Bekijk de challenge op Starthubs.co

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 03 september 2018
Status: Wachten op uitslag

Prijzen(geld): Opdracht t.w.v. max. €20.000,-

share challenge

13 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!