Startup Challenge | Digitalisering reparatie, onderhoud en woningopname

Wie zijn wij?
qlinker is een startup woningcorporatie, die 100% digitaal is. Het is opgericht op initiatief van woningcorporatie Mitros, dat met ruim 28.000 woningen één van de grotere woningcorporaties in Nederland is. Mitros wil haar huidige organisatie digitaliseren, dit is echter een lastige operatie gezien de complexiteit van de systemen en processen. Om hier los van te kunnen komen heeft Mitros daarom het initiatief genomen om een geheel nieuwe digitale woningcorporatie op te richten, genaamd qlinker. Wij zijn qlinker aan het opzetten en inrichten met de meest geavanceerde en innovatieve oplossingen die in deze tijd passen. Inmiddels staan we op het punt om te starten met het ontwikkelen. Maar, we kunnen jouw hulp gebruiken bij het optimaliseren van het onderhoudsproces. Kortom, met jouw hulp willen wij de serieuze stap zetten om de meest digitale woningcorporatie van Nederland te worden! De corporatie van morgen en overmorgen. 

De uitdaging
Voor het onderhoudsproces zoeken we startups en scale-ups die ons kunnen helpen met software op het gebied van reparatiemeldingen, onderhoud en het documenteren van een woning (woningopname). We willen jou challengen om software te leveren waarmee onze klanten reparatieverzoeken kunnen indienen. Denk bij reparatieverzoeken aan een kapotte cv-ketel, een kraan die lekt of een kapotte deur etc. Daarnaast willen we zo gemakkelijk mogelijk zo veel mogelijk informatie over een woning digitaliseren.

Niet zomaar een software, we willen ‘the next step’ in innovatie hebben!

Digitaliseren Reparatie & onderhoud

We willen onze klanten een uitmuntende gebruikerservaring bieden (UX) door eventuele reparatieverzoeken met één druk op de knop te melden en in te plannen. Het zou mogelijk moeten zijn om de camera van de smartphone te richten op het gebrek. De software zou in staat moeten zijn om het defect te detecteren en daarmee de mogelijkheid bieden om met één druk op de knop het gebrek bij qlinker te melden. De melding wordt vervolgens direct gekoppeld aan de agenda van de reparatiemonteur inclusief een indicatieve berekening van de kosten en de middelen of onderdelen die nodig zijn om het gebrek te repareren. De planning van de reparatiemonteur dient eveneens te geschieden middels een intelligente software waarbij er rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid, kundigheid, voorraad, afstand en andere relevante factoren die te maken hebben met de monteur. We willen dat de melding zoveel mogelijk met kunstmatige intelligentie en Machine Learning wordt gemaakt en dat er geen beslisbomen aan te pas komen. 

Digitalisering woningopname
Om de vrijgekomen woning zo goed mogelijk aan te bieden voor de nieuwe huurder moeten we een woningopname maken. Denk aan zaken zoals: foto’s, plattegronden, afmetingen en de indeling van de woning. Allemaal noodzakelijke zaken die het verhuren van de woning makkelijker maken. Maar dit proces is toch tijdrovend en niet efficiënt. Wij zijn de mening toegedaan dat het beter kan. 

Een deel van dit proces zouden wij aan de zittende huurder kunnen overlaten. Hij of zij kan als geen ander foto’s en woningopname maken mits het makkelijk en intuïtief kan. Wij zijn op zoek naar software (bij voorkeur een app) waarmee je een woningopname kunt maken met foto’s en/of een film waarbij de indeling en de afmetingen van de woning automatisch worden weergegeven met grote nauwkeurigheid. Op die manier kan de opname veel efficiënter worden gedaan. En de nieuwe huurder wordt direct geholpen met de exacte indeling van de woning en de daarbij behorende afmetingen. Zo weet je snel of je bank, kast of bed past in de indeling van de nieuwe woning. Makkelijk en praktisch. 

Ben jij in het bezit van software die een (deel)oplossing biedt voor één van deze twee uitdagingen? Dan dagen we je uit om je in te schrijven voor deze challenge en jouw propositie in te dienen. 

 

 

 


Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 Wat is er te winnen?

  • Als je een tech oplossing hebt die wij goed kunnen gebruiken, dan heb je bij ons een ‘speeltuin’ waarin je jouw product kunt testen en implementeren. Met andere woorden, we gaan jouw product afnemen en gaan er samen mee aan de slag. Bij een succesvolle pilot krijg je volop de kans om jouw product structureel te implementeren en onderdeel uit te maken van de nieuwe woningcorporatie van de toekomst.  
  • Daarnaast mag je rekenen op ondersteuning en samenwerking van creatieve en inspirerende collega’s die jou kunnen uitdagen jouw product nog beter te maken. 


Waar zijn we naar op zoek?
Voor het proces onderhoud en reparatie zijn we op zoek naar manieren om dit proces substantieel te vergemakkelijken en te verbeteren. Zowel op het gebied van communicatie (meldingen van reparatieverzoeken, het dynamisch en klantgericht inplannen van reparaties) als op bouwtechnisch gebied. 

Voorwaarden deelname

  • Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • In staat om binnen 3 tot 6 maanden een pilot te kunnen uitvoeren onder een testgroep

 

Bekijk de challenge op Starthubs.co!

 

 

 

 

- Starthubs is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 15 mei 2018
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): Pilot implementeren

share challenge

13 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!