Startup Challenge | De Digitale Woningcorporatie

Mitros is met ruim 28.000 woningen één van de grotere woningcorporaties van Nederland. Bij Mitros doen we er iedere dag alles aan om de huurderstevredenheid te vergroten. Maar onze ambitie is groter. We willen een hogere klanttevredenheid met lagere bedrijfslasten. Maar hoe? We denken dat digitalisering en automatisering daar een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. De huidige organisatie digitaliseren is een lastige operatie, gezien de complexiteit van systemen en processen uit het verleden. 

 

Om los te kunnen komen van de huidige organisatie en processen heeft Mitros daarom het initiatief genomen om een geheel nieuwe digitale woningcorporatie op te richten. Deze nieuwe woningcorporatie heet qlinker

 

qlinker
qlinker is een (soort) startup corporatie. We willen de meest digitale woningcorporatie van Nederland worden, waarbij we streven naar de meest efficiënte organisatie en de hoogste klanttevredenheid in de markt. 

 

Het ontwikkelen van een startup naast bestaande bedrijfsvoering is vaker gedaan. Succesvolle voorbeelden zijn KNAB bank (van Aegon), MoneYou (van ABN AMRO) en AllSecure (Allianz). Met qlinker hebben we dezelfde ambitie.

 

Wij zijn op zoek naar startups die ons kunnen helpen bij het realiseren van deze ambitie. We zoeken slimme omdenkers en vernieuwers die samen met ons willen bouwen aan de nieuwe digitale woningcorporatie. We zijn op zoek naar inspirerende partners op het gebied van: verhuren, wonen en onderhoud. Wij dagen jullie uit. 

 

Heb jij een digitale en/of innovatieve oplossing die tot een aanzienlijke verbetering van klanttevredenheid of efficiency zal leiden binnen de business van woningcorporaties? Dan ben jij diegene die wij zoeken. Doe mee met de challenge. We komen graag met je in contact! 

 

 

 


Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 

 

 

Waar zijn we naar op zoek?
We staan open voor innovatieve oplossingen die vallen binnen de onderstaande thema’s:

  • Woning zoeken
  • Woning vinden
  • Woning accepteren en contractondertekening
  • Onderhoud en reparatie
  • Datakoppelingen en data-analyse

 

Wat is er te winnen?

  • Als je een tech oplossing hebt die wij goed kunnen gebruiken, dan heb je bij ons een ‘speeltuin’ waar je jouw product kan testen en implementeren. Met andere woorden, we gaan jouw product afnemen en gaan er samen mee aan de slag. Bij een succesvolle pilot krijg je volop de kans om structureel mee te werken/ onderdeel te zijn van de nieuwe woningcorporatie van de toekomst.  
  • Omdat we geen “legacy” hebben vanuit het verleden is de implementatie bij ons makkelijker. En als het goed gaat bij qlinker kunnen we jouw product ook opschalen naar alle 28.000 huurders van Mitros. En als dat goed gaat is het opschalen naar de hele sector ook mogelijk (2,5 miljoen sociale huurwoningen). Op dit moment is de sector aan het volgen wat er bij qlinker wordt geïnnoveerd. De mogelijkheden zijn groot.  
  • Bij qlinker mag je rekenen op ondersteuning en samenwerking van creatieve en inspirerende collega’s die jou kunnen uitdagen jouw product nog beter te maken. 

 

Voorwaarden deelnemende startups

We zoeken oplossingen die binnen een beperkte pilotfase getest en bewezen kunnen worden. Dus waar een prototype of bestaande oplossing al aanwezig is en we deze oplossingen binnen enkele maanden kunnen toepassen op onze markt

 

Naar de challenge!

 

 

 

 

- Starthubs is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 26 november 2017
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): Opdracht / Partnership

share challenge

19 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!