Startup Challenge | Verbeter de kwaliteit van leven

KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ons ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Onze belangrijkste doelen zijn: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

 

Onze strijd begint met minder kanker. De strijd tegen de ziekte kanker begint met preventie: voorkomen dat mensen kanker krijgen. Het ontstaan van kanker is vaak het gevolg van niet te beïnvloeden factoren als genetische aanleg en ouderdom. Maar voor ongeveer 35% (dit verschilt per kankersoort) is het ontstaan van kanker wél te beïnvloeden door blootstelling aan risicofactoren te beperken. Roken is de grootste beïnvloedbare risicofactor van kanker.

 

Daarnaast zetten we volop in op meer genezing. De afgelopen jaren is er veel winst geboekt bij het verhogen van de kans op langer leven met kanker, of het overleven van kanker. Toch is de harde realiteit dat nog steeds bijna 40% van de patiënten sterft binnen vijf jaar na diagnose. Dit kunnen en willen we niet accepteren: dit sterftecijfer moet omlaag. De behandeling van patiënten en de resultaten van de behandeling moeten fors verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek, gericht op (vroege) ontdekking, diagnose, therapie, palliatieve zorg en nazorg, zijn van essentieel belang om voor alle kankersoorten goede behandelingen te kunnen realiseren.

 

In deze challenge richten we ons op een derde focusgebied; betere kwaliteit van leven. De groep mensen die kanker overleeft of doorleeft met de ziekte groeit snel. Op dit moment zijn dat in Nederland zo’n 700.000 mensen. Juist nu behandelingen intensiever zijn, wordt de balans tussen langer leven en kwaliteit van leven voor patiënten en survivors steeds belangrijker. 

 

KWF Kankerbestrijding wil versnellen op het gebied van het verbeteren van de kwaliteit van leven van de (ex-)kankerpatiënt. We zijn daarom ook op zoek naar partnerships met startups die kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor de (ex-)kankerpatiënt. We zijn op zoek naar producten, diensten of voorstellen die ingaan op de top behoeften van de doelgroep: emoties, vermoeidheid, de relatie tot de partner en de gevolgen/ bijwerkingen van de behandeling.

 

 

 


Meer informatie en meedoen op Starthubs.co

 

 

 

Waarom meedoen met de challenge? 

De groep mensen die kanker overleeft of doorleeft met de ziekte groeit snel. Op dit moment zijn dat in Nederland zo’n 700.000 mensen, waarvan we een deel via onze netwerken kunnen bereiken. Heeft jouw startup een oplossing waardoor we de kwaliteit van leven voor deze doelgroep kunnen verbeteren, dan kunnen we samen echt impact realiseren! We komen graag met jullie in contact om te onderzoeken hoe we jullie startup, en daarmee de doelgroep, verder kunnen helpen. Een aantal voorbeelden:

  • Opzetten van een pilotproject: We kunnen jullie startup helpen om jullie oplossingen te testen bij de doelgroep en de oplossing verder door te ontwikkelen. Wij kunnen hiervoor ons netwerk, kennis en financiële middelen beschikbaar stellen.
  • Aangaan van een partnership: Is jullie oplossing reeds getest en succesvol gebleken, maar is de uitdaging nu om zoveel mogelijk (ex-)kankerpatiënten te bereiken? We helpen je graag bij deze uitdaging! We hebben een zeer uitgebreid netwerk (instanties, professionals, maar ook de media) en veel kennis van de ‘markt’.  
  • Startkapitaal/ investering: Wellicht heeft jullie startup een kleine investering nodig om net die volgende stap te maken om echt impact te hebben. Pitch jullie oplossing en wij maken graag een afspraak om te onderzoeken of we jullie daarbij kunnen helpen. 

 

Waar zijn we naar op zoek?

We zijn op zoek naar producten, diensten of voorstellen die ingaan op de top behoeften van de doelgroep:

  • Emoties: Na de behandeling van kanker kunnen er allerlei gevoelens en emoties opspelen. Zoals angst, boosheid, frustratie, machteloosheid, paniek, somberheid, verdriet en wanhoop. 64% van de (ex-)kankerpatiënten heeft hier last van.
  • Vermoeidheid: 39% van de (ex-)kankerpatiënten heeft last van vermoeidheid. Er is een belangrijk verschil tussen vermoeidheid na kanker en gewone vermoeidheid. Vermoeidheid na kanker staat niet in verhouding tot de activiteit of inspanning en lijkt uit het niets te komen. En dan ook nog vaak op de vreemdste momenten van de dag, bijvoorbeeld vlak na het opstaan, zelfs na een goede nachtrust.
  • De relatie tot de partner: 38% van de (ex-)kankerpatiënten geeft aan zich zorgen te maken over zijn of haar relatie. Kanker kan een relatie onder druk zetten. Met elkaar praten, elkaar steunen, ‘tweerichtingsverkeer’ is belangrijk. Dát is door de ziekte niet veranderd. Een relatie blijft een kwestie van geven en nemen.

 

Voorwaarden deelname

We zijn op zoek naar startups die bij voorkeur al een prototype/ product/ toepassing hebben en kunnen demonstreren en/of binnen 6 maanden tot een werkend prototype, product of dienst kunnen komen.

 

Naar de challenge!

 

 

 

 

- Starthubs is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 10 december 2017
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): Pilot project / Partnership / Investment

share challenge

11 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!