Bedenk hét nieuwe symbool voor de Hersenstichting

1 op de 4 Nederlanders heeft een hersenaandoening, dat zijn dus 4 miljoen Nederlanders. Hieronder vallen aandoeningen zoals ADHD, alzheimer en een hersenschudding, maar ook aandoeningen die niet zo snel aan de hersenen gekoppeld worden zoals depressie, angst en migraine.

 

Deze aandoeningen hebben grote gevolgen op het leven, maar een deel blijft onzichtbaar voor de buitenwereld. Denk hierbij aan veranderingen in denken, emoties en gedrag. En het zijn juist déze gevolgen die vaak als het meest ingrijpend worden ervaren. Overprikkeling bijvoorbeeld, zorgt voor vele mensen voor een dagelijkse strijd die het leven belemmert, terwijl niemand dit aan je kan zien. In onderstaande video legt Danny uit hoe een herseninfarct zijn leven op zijn kop heeft gezet.

 

 

 

 

Om meer bewustwording te creëren over de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen is de Hersenstichting op zoek naar een pakkend symbool dat deze onzichtbare en onbegrepen gevolgen representeert. 

 

Het is de bedoeling dat dit symbool uiteindelijk breed ingezet gaat worden. Denk ter vergelijking aan het lieveheersbeestje dat gebruikt wordt als symbool tegen zinloos geweld, het vergeet-me-nietje voor alzheimer en de Pink Ribbon voor borstkanker. 

 

Het symbool kan dus ingezet worden door mensen zelf. Bjvoorbeeld om de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen bespreekbaar te maken en/of hun steun te tonen. Ook de Hersenstichting en andere organisaties kunnen het symbool gericht in gaan zetten in campagnes en uitingen.

 

Heb jij hét gouden idee voor een symbool dat de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen tastbaar maakt? Stuur dan jouw concept in!   

 

Waar zijn we naar op zoek?

 • Een universeel symbool dat aansluit bij iedereen ongeacht gender, herkomst en achtergrond.
 • Een symbool dat naast visueel mooi en herkenbaar ook geladen is en verder kan worden ondersteund met een verhaal en boodschap.
 • Een uitnodigend, vriendelijk en herkenbaar symbool dat met trots gedragen kan worden. Dus niet te stigmatiserend of negatief ingestoken.
 • Een symbool dat gebruikt kan worden op verschillende manieren en plekken. Zowel off- als online. Bijvoorbeeld als speldje op kleding (dus niet te gedetailleerd), op T-shirts, posters, tv, voor campagnes, op de site, etc.

 
Prijzengeld
Het totale prijzengeld is € 3.000,- en wordt verdeeld onder de beste 5 inzendingen. De verdeling is als volgt:

 • 1e prijs € 1.000,-*
 • 2e prijs € 750,-*
 • 3e prijs € 500,-*
 • 4e prijs € 375,-*
 • 5e prijs € 375-*

*De genoemde bedragen zijn netto bedragen en zullen gegarandeerd worden uitgekeerd.

 

Na de deadline (14 februari), kiest de Hersenstichting een top 5 uit alle inzendingen. Tijdens de Brain Awareness Week (maart 2021) zal er gestemd worden op de top 5 door medewerkers van de Hersenstichting en bezoekers van de Brain Awareness Week. Na deze week zal vervolgens de winnaar bekend gemaakt worden. 

 

Een of meer van de de winnaars kunnen mogelijk ook bij de Hersenstichting aan de slag met een vervolgopdracht.

 

Jouw inzending (max 3 A4)

 • De 1e pagina is helemaal voor jouw symbool. Laat dat voor zichzelf spreken!
 • Gebruik de overige pagina’s om uit te leggen op welke manier jouw symbool de bewustwording voor de onzichtbare en onbegrepen gevolgen van hersenen aandoeningen vergroot. Wat is het ‘verhaal’? en hoe wordt hiermee het gesprek op gang gebracht?
 • Leg eventueel uit op welke manieren jouw symbool verwerkt kan worden in campagnes en wat de impact hiervan zal zijn.

 

Voor wie?
Iedereen mag meedoen! Alle ideeën zijn welkom. Je inzending hoeft nog geen professioneel uitgewerkt idee te zijn (mag wel). 
Ook ontwerpers en bureaus zijn welkom - ook gezien de mogelijke vervolgopdracht. Let wel op de voorwaarden. De inzendingen zijn vrij bruikbaar door de Hersenstichting.

 

Timeline

 • Donderdag 10 december: Lancering Challenge
 • Zondag 14 februari 2021 23:59: Deadline challenge
 • Vrijdag 26 februari 2021: Bekendmaking Top 5
 • Maart 2021 (tijdens de Brain Awareness Week): Stemming top 5 
 • Week na de Brain Awareness week: bekendmaking winnaar

 

Download HIER het wedstrijdreglement van deze challenge en de gebruiksvoorwaarden van Battle of Concepts van die toepassing zijn op deze challenge.

 

Achtergrondinformatie
Om echt een goed beeld te krijgen hoe de de gevolgen van een hersenaandoening je dagelijks leven beïnvloeden, onderging radio-Dj Giel Beelen een test waarbij ze hem lieten ervaren hoe het is om te maken te hebben met overprikkeling. Het lukte hem een stuk minder goed om zijn werk te doen en na het experiment, van slechts 45 min, stopte hij zwetend en vermoeid en zegt er zelf over: "Ik kan me geen voorstelling maken bij hoe heftig het moet zijn om dat de hele dag mee te moeten maken". Zie hieronder het fragment.

 

 

De lijst met gevolgen van hersenaandoeningen is lang. Enkele voorbeelden van onzichtbare gevolgen zijn:

 • Overprikkeling
 • Vermoeidheid
 • Geheugenproblemen
 • Problemen met intimiteit
 • Etc. 

Op https://www.hersenstichting.nl/ staat meer informatie over verschillende hersenaandoeningen.
Daarnaast zijn alle gevolgen uitgebreider beschreven op: https://www.hersenstichting.nl/gevolgen

Veronique Nijman: 14-01-2021
Beste heer/mevrouw, Jammer genoeg kwam ik vanochtend pas deze uitdagende en leuke wedstrijd tegen, maar het wekte bij mij wel wat vragen op. Ik ga mijn uiterste best doen om binnen deze periode alsnog een concept te maken, hierbij mijn vragen: - Zijn er bepaalde kleuren waaraan er gehouden moet worden? - De Hersenstichting heeft nu al een beeldmerk, maar wilt dus een compleet nieuwe? Of een soort gelijke upgrade van de bestaande versie? Ik hoor graag van jullie, mochten er mij nog meer vragen binnenschieten dan laat ik het weten! :) Met vriendelijke groeten, Veronique Nijman

Veronique Nijman: 14-01-2021
Ik had nog een andere vraag: Alzheimer Nederland heeft bij het logo de letter "a" als beeldmerk staan, maar met het vergeet-mij-niet speldje zijn ze ook bekend. Is het de bedoeling dat de Hersenstichting dit ook krijgt? Of gaat het om het beeldmerk dat bij het logo staat?

Hersenstichting: 22-01-2021
Hi Veronique, Bedankt voor je vragen. Je hoeft je niet aan bepaalde kleuren te huiden, dus daarin mag je zelf keuzes maken. Dit symbool staat los van het logo van de hersenstichting. Je zou voor iets kunnen kiezen dat er bij past, maar daarin ben je helemaal vrij om te doen wat je wil. Het kan ook iets totaal anders zijn. Als het maar symbool staat voor de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen. Ik hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord. Succes met het ontwerpen!

Lorraine Van Kolfschoten: 24-01-2021
Ik heb alleen mijn symbool kunnen uploaden. Hoe stuur ik het bijpassende verhaal in?

Tessa Hopman: 24-01-2021
Is er een max. aantal concepten dat je in mag leveren?

Hersenstichting: 27-01-2021
Hi Lorraine, je kunt 1 pdf bestand uploaden dus het is het handigst als je zowel je symbool als je verhaal samenvoegt in 1 pdf document. Als je deze nogmaals upload, pakken wij je complete inzending er uit voor de beoordeling. Succes!

Hersenstichting: 27-01-2021
Hi Tessa, er zit geen maximum aan het aantal concepten dat je kunt uploaden.

Willem van Rooij: 01-02-2021
Is het de bedoeling dat je anoniem instuurt of mag je je naam/bureau/bedrijf/organisatie vermelden?

Hersenstichting: 03-02-2021
Hi Willem, bedankt voor je vraag. Om een inzending te uploaden moet je eerst inloggen. Van het account waarmee je inlogt, komt de naam bij de inzending te staan. Je mag bij je inzending uiteraard ook het bureau/bedrijf/organisatie vermelden. Succes!

Jolien Kappert: 04-02-2021
Hi, ik heb nog een vraag die geloof ik niet gesteld is. De voorbeelden die jullie geven van het lieveheersbeestje en het lintje van Pink Ribbon zijn abstracte, maar positieve symbolen. Jullie vragen om een symbool dat de (onzichtbare) gevolgen van een hersenziekte weergeeft, om meer begrip te creëren. Die gevolgen zijn heftig. Een lieverheersbeestje of een lintje zou bijvoorbeeld die lading niet dekken. Mijn vraag is dus: hoe zien jullie die tegenstrijdigheden? Ik hoor het graag!

Hersenstichting: 08-02-2021
Hi Jolien, bedankt voor je vraag. Het gaat er niet perse om dat het symbool de lading dekt van de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen, maar meer dat er bewustzijn wordt gecreëerd en het symbool gedragen en gebruikt kan worden om een gesprek op gang te brengen. Het lieveheerstbeestje dekt bijvoorbeeld ook niet perse de lading van zinloos geweld, maar mensen herkennen het symbool wel en het symbool wordt gebruikt op plekken om het onderwerp zinloos geweld aan de kaart te stellen. Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord.

Saskia Kok: 13-02-2021
Hey ik heb mijn logo geüpload maar ik kan hem niet zien als ik op mijn concept druk zie ik alleen een puzzel stukje van pdf is hij voor jullie wel zichtbaar?

Willem van Rooij: 15-02-2021
Misschien heb ik er overheen gelezen, maar wanneer kunnen we de uitslag verwachten?

Sue Nieuwendijk: 17-02-2021
Willem van rooijen, ik had dit gelezen: Vrijdag 26 februari 2021: Bekendmaking Top 5 Maart 2021 (tijdens de Brain Awareness Week): Stemming top 5 Week na de Brain Awareness week: bekendmaking winnaar

Ellis Rietberg: 17-02-2021
Is het nog mogelijk iets te uploaden?

Ghislaine Lesage: 19-02-2021
Hoi! Domme vraag, maar is het heeeeel toevallig nog mogelijk om iets in te zenden?

Nikki de Lepper: 13-03-2021
Waar kan ik de uitslag vinden?

Willem van Rooij: 13-03-2021
Ik vroeg het me ook al af. 12 Maart was toch de nieuwe datum waarop de uitslag bekend gemaakt zou worden?

Sue Nieuwendijk: 13-03-2021
Ja, ik wil ook graag de uitslag weten! Waarneer komt de uitslag?

Sanne van Deursen: 13-03-2021
Hi, Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de uitslag van de challenge, want deze zou gisteren eigenlijk al online komen te staan... Wanneer kunnen we de uitslag verwachten?

Eline van Endhoven: 13-03-2021
Ja, ik ben ook erg benieuwd naar de uitslag! Gisteren in spanning op zitten wachten, maar niks vernomen... Hoezo is er geen update? Als er weer uitstel is, zou ik dat namelijk ook graag willen weten!

Theo Hoefnagel: 13-03-2021
Helaas....., nog een uitslag. De Brain Awareness Week 2021 begint a.s. maandag (15 t/m 21 maart). Nog even de spanning er in houden.....

Rosalie Krijl: 13-03-2021
Wordt de top 5 nog bekend gemaakt of horen we alles in 1x na de Brain Awareness week? Wel fijn om een update te ontvangen :)

Cindy Boudewijns: 14-03-2021
Ben ook wel erg benieuwd naar de uitslag 😅 jullie houden het goed spannend! Wanneer kunnen we het verwachten gezien de 12e al geweest is? Ik wacht in spanning af!!!

Veronique Nijman: 12-04-2021
Ik ben wel heel erg benieuwd wat de definitieve top 5 is geworden! Ik zie namelijk geen nieuwe updates, terwijl het al een maand geleden is?

1e prijs

Hersenen als een bloem

2e prijs

De onzichtbare gevolgen van hersenschade zichtbaar.

3e prijs

Hart voor hersenen

4e prijs

Van A naar B. Via C en D

5e prijs

Hersenstichting

Titel concept
Ontvangstdatum
levenswiel en adaptability
10-12-2020
11:36
Contouren
10-12-2020
13:09
Geef de impact van een hersenaandoening zichtbaarheid
10-12-2020
13:39
De Hersenroos
10-12-2020
14:03
Wit op wit
10-12-2020
22:10
Een nieuw symbool
10-12-2020
22:55
Hersenstichting "Vermogen tot innerlijke gewaarwording"
11-12-2020
13:36
met liefde
11-12-2020
19:14
De Onzichtbare Symbool
11-12-2020
21:27
Geneeskrachtige Symbool
11-12-2020
21:57
The owl of Athena
13-12-2020
13:37
Hartstichting
13-12-2020
19:29
A piece of your mind..
13-12-2020
22:08
Het verloren stukje
14-12-2020
10:15
Voor iedereen
14-12-2020
10:24
Hersenstichting
14-12-2020
10:37
Hersenstichting
14-12-2020
10:38
Hersenstichting
14-12-2020
11:00
Lovende steun
14-12-2020
14:50
Hersenstichting
15-12-2020
17:49
Always look on the bright side
16-12-2020
15:33
Keep Flying
16-12-2020
16:08
Identiteit
18-12-2020
07:19
Nieuw symbool hersenstichting
18-12-2020
13:12
Geef om je hersenen
19-12-2020
21:56
Hoog vliegen
19-12-2020
23:01
Mieren Hoop
19-12-2020
23:19
Herken en erken.
20-12-2020
12:03
Love my brains
20-12-2020
21:11
Maak het waarneembaar
21-12-2020
10:21
'een reminder...'
21-12-2020
19:59
The Butterfly-effect
22-12-2020
14:04
Brein Concept
22-12-2020
17:39
In het licht
24-12-2020
13:39
Icon Hersenstichting
24-12-2020
15:39
Een rolstoel in mijn hoofd.
25-12-2020
11:43
De verscholen gevolgen van ...
26-12-2020
15:26
Concept voor De Hersenstichting
28-12-2020
11:41
Hersenstichting "Vermogen tot innerlijke gewaarwording" versie 2
28-12-2020
13:07
Ontwerp voor de Hersenstichting
28-12-2020
20:00
nothing at first glance
29-12-2020
12:53
Hersenspinsels
29-12-2020
13:38
Een nieuw symbool voor de Hersenstichting
30-12-2020
15:55
Het Koraaltje
31-12-2020
15:09
De Onzichtbare Gevolgen van Hersenaandoeningen
03-01-2021
12:50
Hersenstichting_symbool_2021
03-01-2021
18:23
Kwellies
03-01-2021
20:57
Rand van de hoed
04-01-2021
13:56
Onzichtbare gevolgen
04-01-2021
14:04
Nieuw symbool voor de Hersenstichting
04-01-2021
15:41
De Hersenschelp
04-01-2021
20:41
(Hersen)golf
05-01-2021
14:52
Piece of the puzzle
06-01-2021
10:12
Broccelei
06-01-2021
10:33
Maneschijn
06-01-2021
10:50
Spoor
06-01-2021
11:01
Zwaar gewicht
06-01-2021
15:09
Uil
06-01-2021
15:40
BRAIN AS FEATHERS (Hersenmist)
07-01-2021
09:07
BRAIN AS FEATHERS (Hersenmist)
07-01-2021
09:15
Hippocampus
09-01-2021
17:13
Hersenstichting
09-01-2021
20:13
De solo reis
10-01-2021
12:23
Ik heb een Oogje op je brein
10-01-2021
19:49
Veranderlijkheid
11-01-2021
12:05
Aandacht, liefde, rust en kracht gebundeld in een symbool voor de hersenstichting.
12-01-2021
12:17
Ongekende kwaliteiten
12-01-2021
14:15
Mijn hersenaandoening speelt niet de hoofdrol.
12-01-2021
14:55
Symbool
13-01-2021
11:49
Symbool 3
13-01-2021
11:57
Onderbroken communicatie
13-01-2021
13:03
Inzending Hersenstichting
14-01-2021
11:36
icoon hersenstichting
14-01-2021
16:40
Toon begrip, ook voor iets wat je niet kunt zien.
14-01-2021
16:47
Een ballon zonder lucht, is nog steeds een ballon.
14-01-2021
18:12
Het gouden idee voor een symbool
14-01-2021
21:56
Symbool Hersenstichting
14-01-2021
21:59
Tree of life
15-01-2021
15:39
Breinseintje
16-01-2021
18:33
Prikkels
16-01-2021
19:50
Een hersenaandoening zet je leven op zijn kop
16-01-2021
22:19
De gedachtenballon, genaamd wolkje
17-01-2021
08:29
"There is no greater agony than bearing an untold story inside you."
17-01-2021
11:00
Logo Hersenstichting
17-01-2021
15:06
hersenstichting_symbool_gevolg
17-01-2021
15:07
Concept Hersenstichting - BOC
17-01-2021
16:54
Verandering
17-01-2021
22:15
Hou van je hersenen
19-01-2021
14:11
Symbool hersenstichting
19-01-2021
14:39
Logo#42
19-01-2021
17:42
niet zien maar wel begrijpen...
20-01-2021
10:03
Maak het onzichtbare zichtbaarder
20-01-2021
19:59
Symbool Hersenstichting
20-01-2021
21:03
De Argusvlinder
20-01-2021
22:39
Langzaam maar zeker
21-01-2021
10:56
Laat me niet in mijn eendje
21-01-2021
13:02
Maak onzichtbaar zichtbaar.
22-01-2021
14:26
Push Pin
22-01-2021
16:56
Ons bloeiende brein.
22-01-2021
17:32
niet zichtbaar
22-01-2021
19:23
Het zichtbaar maken van het onzichtbare
23-01-2021
11:25
Het leven kent vele gezichten.
23-01-2021
13:29
Open de deur
23-01-2021
15:23
no brainer
24-01-2021
16:10
Van buiten niks te zien
24-01-2021
17:16
Lotus
24-01-2021
21:11
Zorg voor de hersenen.
25-01-2021
11:51
Aandacht voor elkaar
25-01-2021
14:43
Van buiten niks te zien
25-01-2021
17:09
Symbool Hersenstichting
25-01-2021
20:01
Celiosa - grillig, zacht en moedig
25-01-2021
22:50
tree of life
26-01-2021
22:57
voor ons is het zichtbaar
26-01-2021
23:21
de hand
26-01-2021
23:33
zichtbaar
26-01-2021
23:58
Onkruid in je hoofd
27-01-2021
10:32
(On)zichtbaar: weet je wel echt wat je ziet?
27-01-2021
11:26
Verankerd
27-01-2021
17:39
Pluis
27-01-2021
18:10
Hersenletsel.. zie jij het wel?
28-01-2021
11:56
Ultraviolet* Blauw
28-01-2021
14:16
Het leven in een notendop
28-01-2021
15:17
De kracht van eenvoud, autoriteit en positiviteit
28-01-2021
18:44
Common share
29-01-2021
12:06
(At)last
29-01-2021
12:56
Op zijn kop
29-01-2021
13:12
Plu
29-01-2021
13:25
Concept universeel symbool Hersenaandoeningen
29-01-2021
17:16
Glasbloem
29-01-2021
22:03
4Brains
30-01-2021
08:20
Wolkje
30-01-2021
10:46
Concept symbool hersenstichting Sophie & Salomé
30-01-2021
20:17
Verder kijken
31-01-2021
16:02
maak het zichtbaar
31-01-2021
16:40
Zoë
31-01-2021
17:24
BEAR WITH ME
31-01-2021
21:30
Aandacht voor de onzichtbare gevolgen van hersenletsel
01-02-2021
12:16
De knoop
01-02-2021
13:32
de kluwen
01-02-2021
13:33
Breinbril
01-02-2021
18:33
De libel
02-02-2021
12:20
Brainpower
02-02-2021
13:36
A-mazing
02-02-2021
13:38
Voorstel hersenstichting
02-02-2021
20:10
Logo
03-02-2021
10:35
Layers of the brain
03-02-2021
10:39
Symbool Hersenstichting 1 - KimBadenbroek
03-02-2021
10:58
Symbool Hersenstichting 2 - KimBadenbroek
03-02-2021
10:59
Symbool Hersenstichting 3 - KimBadenbroek
03-02-2021
11:04
Met trots
03-02-2021
12:10
Werra
03-02-2021
12:26
Prikkelig symbool
03-02-2021
13:58
Upside-down
03-02-2021
14:46
Verborgen
03-02-2021
14:51
Achter mijn masker huilt mijn hoofd
03-02-2021
18:11
Hoe fel schijnt jouw ster vandaag?
03-02-2021
20:23
Verborgen zichtbaar
03-02-2021
20:44
Zwaan
03-02-2021
22:19
Symbool voor onzichtbare hersenschade
03-02-2021
22:19
Beautiful patch
03-02-2021
22:24
Hersenstichting Logo
04-02-2021
11:21
Hersenstichting 1
04-02-2021
12:10
Hersenstichting 2
04-02-2021
12:16
alles vergeten
04-02-2021
13:42
Door de golven heen
04-02-2021
14:02
Wat ver weg is, komt dichterbij
04-02-2021
14:49
Hersenaandoeningen Concept Logo Eekii
04-02-2021
15:10
Hersenaandoeningen Concept Logo Eekii (Verbeterde document indeling)
04-02-2021
15:25
Achter mijn masker huilt mijn hoofd
04-02-2021
16:20
het kleinste brein
04-02-2021
16:56
De olifant in de kamer
04-02-2021
17:31
Vier je mee?
04-02-2021
19:06
symbool A "DE BLOEM"
05-02-2021
08:43
symbool B "HET BLAD"
05-02-2021
08:45
Stoutmoedig
05-02-2021
10:54
Pilcrow
05-02-2021
12:43
Het gedachtenwolkje
05-02-2021
16:07
Maak het onzichtbare zichtbaar
05-02-2021
17:27
Roze olifant
05-02-2021
23:37
Conceptvoorstel Hersenstichting - Nijman
06-02-2021
12:13
Symbool verborgen hersenletsel
06-02-2021
14:36
De blinde rits
06-02-2021
17:26
Hersenslot
06-02-2021
18:40
Het nieuwe symbool voor de Hersenstichting
06-02-2021
20:49
Zelfbewust
06-02-2021
23:03
Hersenlijn
07-02-2021
14:05
Symbool voor de hersenstichting
07-02-2021
14:38
Pakkend symbool #1
07-02-2021
14:45
Braindier
07-02-2021
21:11
Concept hersenstichting
08-02-2021
00:30
Het ontwerp van een symbool voor de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen voor de Hersenstichting
08-02-2021
11:30
Symbool onzichtbare gevolgen hersenaandoening 1
08-02-2021
16:28
Het Onzichtbare Zichtbaar Maken
08-02-2021
17:04
Hersenstichting symbool
08-02-2021
17:07
Morpho vlinder
08-02-2021
17:32
Onzichtbare gevolgen symbool
08-02-2021
17:37
Brein symbool
08-02-2021
17:39
Dit is Will
09-02-2021
09:59
nieuw symbool hersenstichting
09-02-2021
14:37
Show je stekels
09-02-2021
14:43
luck4you
09-02-2021
15:32
Ik ziek, ik ziek, wat jij niet ziet
09-02-2021
20:47
Hersenstichting 2
10-02-2021
10:59
Het denkwolkje
10-02-2021
11:09
Uit Mijn Bolletje
10-02-2021
11:46
Missing link
10-02-2021
12:47
Symbool Hersenstichting
10-02-2021
13:27
Hersenstichting symbool
10-02-2021
14:26
Open je hart!
10-02-2021
14:52
Je ziet het niet maar het is er wel
10-02-2021
15:19
Gezichtsbedrog
10-02-2021
17:18
Vraag jezelf eens af..
10-02-2021
17:33
desoxyribo nucleic acid
10-02-2021
18:02
Verder kijken dan je kan zien
10-02-2021
18:59
Wie is er perfect?
10-02-2021
20:35
Dit ben ik!
10-02-2021
21:01
Praat het zichtbaar!
11-02-2021
10:46
Wat jij niet ziet..
11-02-2021
14:43
je steentje bijdragen
11-02-2021
14:52
BrainFilter
11-02-2021
16:47
Concept Hersenstichting - Hoe zien jouw bladeren eruit?
11-02-2021
16:58
Head In The Clouds
11-02-2021
19:40
Nieuw Symbool voor de Hersenstichting - Studio Spikkel
11-02-2021
20:14
De adem
11-02-2021
20:20
De adem - versie 1
11-02-2021
21:04
De adem - versie 2
11-02-2021
21:08
Symbool onzichtbare gevolgen van hersenletsel
11-02-2021
21:25
Train your brain
11-02-2021
22:50
Emoji
11-02-2021
22:55
Het keerpunt
12-02-2021
03:08
Zie de mens
12-02-2021
10:55
Samen verder met EASY
12-02-2021
12:38
Inspire Love 100
12-02-2021
13:13
Inspire Love 100
12-02-2021
13:14
Onzichtbaar zichtbaar
12-02-2021
13:47
Een begrijpelijk verhaal
12-02-2021
14:29
De egel
12-02-2021
14:43
Band Onzichtbare Gevolgen Hersenletsel
12-02-2021
15:19
Rode Draad
12-02-2021
15:20
Mysteric Brain
12-02-2021
15:42
LIGHTEN THE DARK BUT BRIGHT BRAIN
12-02-2021
15:44
Beeldmerk Hersenstichting - Anders zijn
12-02-2021
15:53
De Gloeilamp
12-02-2021
16:13
Symbool Hersenstichting
12-02-2021
16:17
Metamorphosis
12-02-2021
16:30
Kortsluiting
12-02-2021
16:40
Logo voor de onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen
12-02-2021
16:47
Research is Key
12-02-2021
16:57
Binnenstenbuiten
12-02-2021
17:10
String of hearts
12-02-2021
18:16
Zichtbaarmaken
12-02-2021
19:08
Verlichting geven
12-02-2021
19:08
nietmeeeronzichtbaar
12-02-2021
19:34
Samen Wholly
12-02-2021
19:48
Symbool Hersenstichting
12-02-2021
20:02
Hersenstamboom
12-02-2021
20:32
Symbool Hersenstichting
12-02-2021
20:35
Logo onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen
12-02-2021
22:47
De wolk
12-02-2021
23:35
Brein zonder brein
13-02-2021
06:06
De Kogelvis
13-02-2021
09:44
Niets is wat het lijkt
13-02-2021
11:40
Brein maar fijn
13-02-2021
12:20
Spin
13-02-2021
13:14
Symbool Hersenstichting
13-02-2021
13:34
Hersenstichting disconnected
13-02-2021
14:02
Eureka!
13-02-2021
14:04
symbool de slak
13-02-2021
14:19
Een vogeltje in mijn hoofd
13-02-2021
14:53
Zeepaardje=hippocampus
13-02-2021
15:21
Egel als vriendelijk symbool hersenaandoening
13-02-2021
15:40
De Hersenknoop
13-02-2021
16:31
De Inktvis met 1000 armen
13-02-2021
17:05
De Inktvis met 1000 armen
13-02-2021
17:07
Speldje Hersenstichting
13-02-2021
17:34
Misfit
13-02-2021
18:17
Misfit
13-02-2021
18:18
Een wereld van verschil
13-02-2021
18:37
laten we onze vuisten ballen
13-02-2021
19:36
laten we onze vuisten ballen
13-02-2021
19:37
Your brain is safe (with us)
13-02-2021
20:08
The Elephant in the Room
13-02-2021
20:10
Groei1
13-02-2021
20:14
Not in sight
13-02-2021
20:17
Groei2
13-02-2021
20:17
Onopvallend toch aanwezig
13-02-2021
20:18
De witte kameleon
13-02-2021
21:14
Bescherming en kracht!
13-02-2021
21:29
Gezien worden en opbloeien!
13-02-2021
21:31
Driehoek van rust en kracht
13-02-2021
21:32
Aandacht en hersenzorg!
13-02-2021
21:33
Tongen losmaken
13-02-2021
21:42
Inzending hersenstichting
13-02-2021
21:58
Het Brein
13-02-2021
22:02
?
13-02-2021
22:04
Brainstormers
13-02-2021
22:09
Brainpauwer
13-02-2021
23:37
Hersenstichting battle of concept 1
14-02-2021
00:01
Hersengolven
14-02-2021
00:04
Symbool hersenstichting
14-02-2021
00:46
De gekleurde kameleon
14-02-2021
09:43
Concept Berend en Martin
14-02-2021
09:49
Golf
14-02-2021
10:21
De parel
14-02-2021
10:48
De breinstoring
14-02-2021
11:21
licht symbool
14-02-2021
12:05
Met Jezelf in de Knoop
14-02-2021
12:34
Twee gezichten
14-02-2021
12:35
Symbool Hersenstichting - Inge
14-02-2021
13:37
Stroomstoring
14-02-2021
13:55
Mardi
14-02-2021
14:00
Clouds to Talk about
14-02-2021
14:05
Prikkel(s)hoofd/Hoofdprikkels
14-02-2021
15:10
waaibrein
14-02-2021
15:23
Verschillende gezichten
14-02-2021
15:28
Het winterkoninkje
14-02-2021
15:46
Spiegel1
14-02-2021
16:00
Spiegel2
14-02-2021
16:01
Puzzel
14-02-2021
16:01
Concept Symbool Hersenstichting
14-02-2021
16:13
Egeltje
14-02-2021
17:09
Samen
14-02-2021
17:22
Symbool Hersenstichting (Trouwborst & Trouwborst)
14-02-2021
17:25
labyrint
14-02-2021
17:27
Hippocampus
14-02-2021
17:30
een bloem die staat voor hoop
14-02-2021
18:15
Breinwiel
14-02-2021
18:25
Ongrijpbaar = loslaten
14-02-2021
18:29
Topje van de ijsberg
14-02-2021
18:39
Kruidje roer me niet - Bloem
14-02-2021
18:51
Kruidje roer me niet - Blad
14-02-2021
18:53
Boom met een kruisje
14-02-2021
19:25
kameleon
14-02-2021
19:30
OOG voor Hersenaandoeningen
14-02-2021
19:36
Hersenstichting
14-02-2021
19:38
#2 pakkend symbool
14-02-2021
19:48
Een krachtig symbool
14-02-2021
19:49
gedachtenwolkje
14-02-2021
19:57
Prikkel(s)hoofd/Hoofdprikkels
14-02-2021
20:14
Wie ben jij en wat speelt er zich af in jouw hoofd?
14-02-2021
20:18
Ander Spoor
14-02-2021
20:24
Hersenstichting battle of concept 2
14-02-2021
20:38
Hersenstichting
14-02-2021
20:41
DOOLHOF/DOOLHOOFD
14-02-2021
20:42
Headlight
14-02-2021
20:48
Potje veerkracht
14-02-2021
20:50
Kortsluiting
14-02-2021
20:53
Heroes
14-02-2021
20:55
Symbool voor de hersenstichting
14-02-2021
20:55
Puzzel
14-02-2021
21:00
Cloud
14-02-2021
21:00
WieWa
14-02-2021
21:18
Error in mijn hoofd
14-02-2021
21:22
Brain Awareness Symbol
14-02-2021
21:24
Hoofd en hart samen
14-02-2021
21:25
Zijn, willen en wensen
14-02-2021
21:27
Bliksem
14-02-2021
21:28
Gevolg van hersenletsel
14-02-2021
21:29
tekening 2
14-02-2021
21:36
Begeleidende tekst bij de inzendingen
14-02-2021
21:39
PRISMA
14-02-2021
21:41
Brainflash
14-02-2021
21:48
Maak het onzichtbare zichtbaar.
14-02-2021
21:52
Doolhoofd
14-02-2021
21:54
Altijd draaiend
14-02-2021
21:56
Sam de Schildpad
14-02-2021
21:59
Steek je kop niet in het zand
14-02-2021
22:03
Topje van de ijsberg
14-02-2021
22:03
In de maneschijn
14-02-2021
22:09
Zwaluw
14-02-2021
22:21
#NOFILTER
14-02-2021
22:29
Gedacht(e)(n)
14-02-2021
22:33
De knoop
14-02-2021
22:42
The light within
14-02-2021
22:42
LeidyRivera_Hersenstichting_Logo
14-02-2021
22:44
de Vlinder
14-02-2021
22:46
The light within II
14-02-2021
22:49
Reality can destroy the dream; why shouldn’t the dream destroy reality?
14-02-2021
22:51
rouw
14-02-2021
22:51
Een steentje bijdragen
14-02-2021
22:51
de Vlinder
14-02-2021
22:59
Het lampje
14-02-2021
23:11
De Verbonden vlinder
14-02-2021
23:13
Hersenstam
14-02-2021
23:32
1 op de 4
14-02-2021
23:32
Brainstrom
14-02-2021
23:38
Wolkomarming
14-02-2021
23:44
Persoon neemt wolk mee
14-02-2021
23:46
Zie Sjors - een zeepaard met een verhaal!
14-02-2021
23:47
De Hersenkronkel
14-02-2021
23:51
The Zinnia - The symbol to represent the specific, often invisible, consequences of brain disorders
14-02-2021
23:52
Dansende walnoot
14-02-2021
23:55
Dansende walnoot
14-02-2021
23:55
Dansende walnoot
14-02-2021
23:56
Iedereen uniek, samen sterk!
14-02-2021
23:58
Invisible powers
14-02-2021
23:58
Begrip maakt compleet
14-02-2021
23:58
Brein bever
14-02-2021
23:58
Brein paradox
14-02-2021
23:58
Hersenen als een bloem
12-02-2021
12:47
De onzichtbare gevolgen van hersenschade zichtbaar.
13-02-2021
14:43
Hart voor hersenen
16-12-2020
20:04
Van A naar B. Via C en D
05-02-2021
14:24
Hersenstichting
04-02-2021
20:49

Winnaar challenge Hersenstichting bekend

26 april 2021

Met maar liefst 36,5% van de stemmen heeft het concept 'Hersenen als een bloem' gewonnen als hét symbool voor onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. 

 

Het symbool is bedoeld als gespreksstarter voor mensen die lijden aan de onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. Ook kan het symbool worden ingezet als steunbetuiging. Het symbool vervangt dus niet ons huidige logo. 

 

Meer weten over de uitleg van het symbool en de reactie van de winnaar? Lees dan dit nieuwsbericht

 

In totaal zijn er meer dan 11.000 stemmen uitgebracht!
Dit is de top 5 geworden op basis van jullie stemmen:

 

1. Hersenen als bloem - Vincent Savelkouls
2. Hersenen na hersenschade - Julia Vreugdenhil en Jeroen Ligthart
3. Hart voor hersenen - Martijn Buitenhuis
4. Van A naar B via B en C - Jan van der Peet
5. Blaasbloem - Valerie van Zuijlen 

 


 

Stemronde Hersenstichting open: stem op jouw favoriet vóór 18 april, 23:59 uur!

13 april 2021

Na het grote succes van de challenge met meer dan 400 inzendingen heeft de Hersenstichting samen met hun adviesraad van ervaringsdeskundigen een top 5 gekozen. Bekijk nu de top 5 en stem op jouw favoriet. Stemmen kan tot zondag 18 april, 23:59 uur.

 

De Hersenstichting wil samen met jou hét symbool voor onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen kiezen. Deze gevolgen verdienen namelijk meer (h)erkenning en bewustwording. Via de website van de Hersenstichting kan jij je stem uitbrengen en meer lezen over het concept achter de symbolen.

 

Lees meer over de concepten en breng je stem uit!

Bekendmaking Top 5

15 maart 2021

Beste deelnemers,

Eindelijk is het zover. De top 5 inzendingen is bekend! Hartelijk bedankt voor al jullie geduld. 
We zijn nog steeds erg onder de indruk van het niveau van de inzendingen en jullie betrokkenheid bij de challenge. Omdat het een lastige keuze was zijn de inzendingen in 2 rondes beoordeeld door medewerkers van de Hersenstichting en ervaringsdeskundigen, waaronder patiënten en wetenschappers. 


De top 5 (willekeurige volgorde)

 • Hart voor de Hersenen van Martijn Buitenhuis
 • De Dandelion/blaasbloem van Valerie van Zuijlen
 • Van A naar B. Via B en C van Jan van der Peet
 • Hersenen als een bloem van Vincent Savelkouls
 • De onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen zichtbaar van Julia Vreugdenhil en Jeroen Ligthart


Naast de mening van de ervaringsdeskundigen vinden we jullie mening ook heel belangrijk. Daarom organiseert de Hersenstichting een stemronde, waar jullie kunnen stemmen op jouw persoonlijke favoriet uit deze top 5. Binnenkort ontvangen jullie een update met meer informatie waar en wanneer deze stemronde gaat plaatsvinden. Ook zullen jullie binnenkort een update ontvangen met daarin het juryrapport. Houd daarom je mail en deze pagina goed in de gaten!

Tot slot, ook nog goed nieuws voor alle deelnemers: jullie hebben zo’n positieve indruk achtergelaten bij de Hersenstichting, dat ze op zoek zijn naar een andere manier om jullie creativiteit en input in te zetten. Ook daarover binnenkort meer. Houd de updates in de gaten als je het leuk vindt om hierbij betrokken te blijven.
 

Uitstel bekendmaking top 5

24 februari 2021

Beste deelnemers,

Hartelijk bedankt voor jullie inzendingen.
We zijn overweldigd door jullie enthousiasme.
Met maarliefst 404 inzendingen hebben we ee nieuw record!

We willen al jullie symbolen en bijbehorende uitleg goed bekijken. 
Daarom hebben we besloten om de datum van de bekendmaking uit te stellen.

De nieuwe datum zal zijn op 12 maart.

Het stemmen zal gaan gaan plaatsvinden aan het eind van de Brain Awareness Week.

Hartelijke groeten,

De Hersenstichting

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 14 februari 2021
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): €3.000

Ontvang updates

share challenge

9 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!