Door welk aantrekkelijk alternatief reis jij minder tijdens de avondspits?

- EXTERNE CHALLENGE - 

 

Binnen het programma Goedopweg.nl zijn op dit moment 27 projecten die moeten leiden tot minder files en een betere doorstroom in het verkeer. Veel initiatieven richten zich op het stimuleren van reizen met alternatieve vervoermiddelen, gemakkelijke manieren van informatievoorziening of bijvoorbeeld op thuiswerken, waarbij helemaal niet wordt gereisd.

 

Een opvallende waarneming is dat wanneer initiatieven tot substantieel minder files op een bepaalde route leiden (bijvoorbeeld bredere wegen), deze route juist ook weer aantrekkelijk wordt om toch weer met de auto te reizen. Hierdoor treden er weer opnieuw files op. Willen we dus echt structureel files oplossen zal er een structurele aanpassing in gedrag nodig zijn.

 

Maar structureel veranderen van gedrag, zeker ook ten aanzien van mobiliteit en reizen is één van de moeilijkste dingen die er is! De mens is ’een gewoontedier’. Nieuw gedrag moet in feite ‘nieuw gewoontegedrag’ worden wil het duurzaam blijven.

 

Files worden vaak gelaten aanvaard. We stappen massaal de auto in om op tijd thuis te zijn voor het avondeten. En hoewel we inmiddels alle mogelijkheden hebben om thuis te werken, voelen we ons er toch niet altijd prettig bij later op kantoor te komen, eerder weg te gaan of een hele dag thuis te werken.

 

Hoe kunnen we deze patronen structureel gaan doorbreken? Wat gaat ervoor zorgen dat jij structureel minder reist tijdens de avondspits zodat de doorstroming op de wegen beter wordt? We zijn op zoek naar concepten die leiden tot ‘nieuw gewoontegedrag’ tijdens de perioden van avondspits en we dagen jou uit om hierover mee te denken! 

 

Meer informatie of deelnemen kan op OnlingeChallenges.org 

 

 

Prijzen:

1e Prijs: € 4.000,-

2e Prijs: € 2.500,-

3e Prijs: € 1.500,-

4e Prijs: € 1.000,-

5e Prijs: € 1.000,-

 

 

Good to know:
- Meer informatie of deelnemen kan op OnlineChallenges.org 

- Deelname staat open voor iedereen

- Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan

 

 

 

- OnlineChallenge.org is een initiatief van Incredible Crowds BV

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 03 april 2016
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 10.000,-

share challenge

22 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!