Hoe zorgen we voor een diverse opkomst bij bijeenkomsten voor inwoners?

Om mensen in de stad meer met elkaar te verbinden en de stad meer te betrekken bij het te voeren beleid organiseert de gemeente Almere steeds vaker allerlei participatie activiteiten waarbij bewoners, ondernemers en andere betrokkenen gevraagd wordt mee te denken, hun mening te geven of zelfs (mee) te beslissen.

 

Denk hierbij aan informatie- en consultatiebijeenkomsten over een plan of gebied, klankbordgroepen van belanghebbenden die meedenken over een specifiek project, een raadpanel dat vragen beantwoordt van de raadfracties en enquêtes waarmee de mening wordt gepeild van een (gedeelte van een) wijk over allerlei topics.

 

Deze participatie activiteiten zijn met name populair bij ‘de blanke 50plus man’. Hun input en ideeën zijn voor ons erg waardevol. Maar omdat sommige consultaties en enquêtes zwaar meewegen of zelfs beslissend zijn, is het in het belang van de stad of een wijk dat ook andere doelgroepen hun feedback en ideeën laten horen.  

 

We willen daarom meer diverse groepen inwoners (voornamelijk jongeren, vrouwen, drukke dertigers en mensen met een migratieachtergrond) gaan betrekken bij onze participatie activiteiten.

 

We dagen je uit om mee te denken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de opkomst/deelname bij bestaande bijeenkomsten en enquêtes veel diverser wordt, dan wel nieuwe participatievormen te bedenken die meer diverse groepen zal aantrekken.

 

 

 

Meer informatie en meedoen op CityChallenges.nl

 

 

 

Prijzen(geld)

Er is in totaal €3.500,- prijzengeld beschikbaar voor de vijf beste ideeën. Dit bedrag is vrij te besteden door de winnaars. De verdeling van het prijzengeld: 

  • 1e prijs: €1.500,-*
  • 2e prijs: €1.000,-*
  • 3e prijs: € 500,-*
  • 4e prijs: € 350,-*
  • 5e prijs: € 150,-*

*Bovengenoemde bedragen zijn netto

 

Vervolg

De winnaars worden in de gelegenheid gesteld om hun ideeën persoonlijk toe te lichten in een vervolgsessie. De uitvoering kan door de bedenker zelf, in nauwe samenwerking met de gemeente Almere of helemaal door de gemeente worden uitgevoerd.

 

 

Good to know

  • Meedoen en meer informatie op www.citychallenges.nl
  • Meerdere inzendingen per deelnemer/team toegestaan
  • Deelname staat open voor iedereen (m.u.v. medewerkers van de gemeente Almere)

 

- CityChallenges.nl is een initiatief van Incredible Crowds BV - 

Challenge info

000000
Dagen Uur Minuten

Deadline: 18 juni 2017
Status: Uitslag bekend

Prijzen(geld): € 3.500,-

share challenge

19 shares

Challenges

Alle challenges

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!