Blog

Challenge 'Leefbaar Platteland' levert 2 succesverhalen op

02 augustus 2021

17 inzendingen vanuit verschillende disciplines: van theaterstukken tot beeldende kunst en dichters. Het was lastig kiezen voor de provincie Overijssel. Uiteindelijk is er 1 winnaar gekozen, maar besloot de provincie Overijssel ook met een andere idee aan de slag te gaan. 

 

Een plattelandspodcast als verbindende factor voor vergroten van leefbaarheid

 

Met zijn pitch om een plattelandspodcast te maken werd verhalenverteller Zegert van der Linde winnaar van deze challenge. Als creatieve maker zit verhalen vertellen in zijn genen, legt Zegert uit: ‘Ik kom uit een familie van vertellers. Wat mijn opa doet op de preekstoel en wat mijn moeder doet voor de klas, dat doe ik met audio: mensen meenemen in een verhaal. Dat ga ik nu ook doen in Overijssel! In elke aflevering gaan we naar een van de vele mooie dorpen die de provincie rijk is en zoomen we in op de rol van het plattelandsinitiatief.’ 

 

 

Inmiddels is Zegert druk bezig met het opnemen van de podcasts. Nieuwsgierig naar de resultaten? Volg MakersPlatform op Linkedin of houd deze nieuwspagina in de gaten, want de laatste aflevering kan je live bijwonen tijdens het Plattelandsevent! 

 

Een mooi concept, finaleplek en contact met een enthousiaste opdrachtgever

 

Studio Aangenaam was niet de uiteindelijke winnaar, maar zijn ze wel uitgenodigd door de provincie om mee te werken aan een andere opdracht.

 

Loes van Genderen van Studio Aangenaam deed samen met haar collega's Ellen Werink en Lisa Ruseler mee aan de challenge Leefbaar Platteland. Met hun inzending hebben ze niet deze challenge gewonnen, maar wel een andere opdracht voor de provincie. 'Voor ons was de challenge Leefbaar Platteland een hele mooie uitdaging waarin we onze creativiteit de vrije loop konden laten gaan.'

 

 

Studio Aangenaam werkt met Design Thinking. Dat wil zeggen dat de gebruiker altijd centraal staat in het ontwerpproces. Hun creatieve specialiteit is het vinden van nieuwe onverwachte combinaties die bijdragen aan oplossingen voor sociale vraagstukken. Dat doen ze door co-creatief samen te werken met mensen met allerlei expertises. Hierdoor kunnen ze vanuit verschillende perspectieven met een frisse blik naar een vraagstuk kijken.

 

 

Op de hoogte blijven van challenges, nieuws en updates? Volg het MakersPlatform op Linkedin!
Bekijk hier de challenge Leefbaar Platteland terug. 

Archief

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Mis nooit een challenge en maak direct een account aan!